to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 17.08.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Πάτρα: Έρευνα της δικαιοσύνης για διαγραφή προστίμου επιχειρηματία από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών έφθασε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για διαγραφή προστίμου από καταστηματάρχη της πόλης.


Η υπόθεση απασχολεί τη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία άλλου επιχειρηματία της πόλης που με επιστολή του ενημέρωσε τις δύο αρχές για το τι είχε συμβεί. Μετά από τον έλεγχο που έκανε το Σώμα Επιθεωρητών την εβδομάδα που διανύουμε καλούνται από τον ανακριτή να καταθέσουν δημοτικοί σύμβουλοι αλλά κι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχή οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της διαγραφής του προστίμου. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάντως ήταν ομόφωνη καθώς υπήρχε η σχετική εισήγηση της Συμβιβαστικής Επιτροπής αλλά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Παναγιώτη Μελά. 

Ένας από του συμβούλου που κλήθηκαν από τον ανακριτή ήταν και ο Γιάννης Τσιμπούκης από την παράταξη ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη ο οποίος μίλησε για το θέμα το πρωί της Παρασκευής «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

«Εμάς μας διαβεβαίωσε η ο κ. Μελάς ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό κόλλημα και το ψηφίσαμε όπως κάναμε και σε άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν, όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος, διατάξεις που επιτρέπουν τη διαγραφή. Στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται η απόφαση της συμβιβαστικής επιτροπής. Πάντα γίνονται ερωτήσεις στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και πάντα μας δίνει διαβεβαιώσεις ότι αυτά είναι νόμιμα, κι έτσι αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Μετά από κάποια καταγγελία τον έγραψε η Αστυνομία, πήγε ξαναπήγε κι έφτασε το πρόστιμο σε 5.500-6.000 ευρώ συνολικά. Έγινε η διαγραφή και κάποιος άλλος καταστηματάρχης έκανε καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης», εξήγησε ο κ. Τσιμπούκης.

Έτσι μετά τον έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για άλλα θέμα του Δήμου, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη νομική διαδικασία με αποτέλεσμα να κληθούν στον ανακριτή οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν.

 «Εμείς καταθέσαμε στον Ανακριτή και είδαμε και τον κ. Μέλα που είχε προσέλθει και αυτός να καταθέσει. Εγώ είχα ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο να μας ενημερώσει τι μπορούμε να κάνουμε με νομικό του Δήμου να πάρει κάποια παράταση για να έχουμε καλύτερη ενημέρωση, όμως δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί μας και αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε από μόνοι μας. Εμείς είπαμε ότι ψηφίσαμε καλή τη πίστη εμπιστευόμενοι την εισήγηση του κ. Μελά», συμπλήρωσε ο κ. Τσιμπούκης.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)