to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 06.03.2016

Πολιτική

Παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γ. Μπουρνού στην "Πράσινη Ακαδημία" της Κροατίας

Στην "Πράσινη Ακαδημία" με τίτλο "Νέα Οικονομική Σκέψη, Πολιτικές και Πρακτικές για συμμαχίες Αριστεράς-Πρασίνων", που διοργανώνεται από το Κροατικό Ινστιτούτο Πολιτικής Οικολογίας βρέθηκε και εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 5/3, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας


Στην "Πράσινη Ακαδημία" με τίτλο "Νέα Οικονομική Σκέψη, Πολιτικές και Πρακτικές για συμμαχίες Αριστεράς-Πρασίνων", που διοργανώνεται από το Κροατικό Ινστιτούτο Πολιτικής Οικολογίας με τη στήριξη του Γερμανικού Πράσινου Ινστιτούτου "Χάινριχ Μπολ", βρέθηκε το Σάββατο 5/3 ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής & Ελληνισμού της Διασποράς. 

Ο Γ. Μπουρνούς εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση με θέμα "Από τις ιδέες στη δράση: Παραδείγματα από την περιφέρεια της ΕΕ".  

Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ο Γ. Μπουρνούς ανέφερε: 

"...ένα σχέδιο κατά της λιτότητας απαιτεί την αναδιανομή εισοδήματος από τους πλούσιους στους φτωχούς, όχι μόνο για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας κ.α. Στην Ελλάδα, παρ'όλους τους περιορισμούς της παρούσας συμφωνίας, προσπαθούμε τουλάχιστον να αναδιανείμουμε τα βάρη της λιτότητας. Το νέο νομικό πλαίσιο για την κοινωνική ασφάλιση και ο νέος φορολογικός νόμος θα υπηρετήσουν ακριβώς αυτό: Να αναγκάσουν τα προνομιούχα στρώματα, όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, τους επιχειρηματίες και όσους φοροδιαφεύγουν ως τώρα, να συνεισφέρουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αναλογικά με το εισόδημά τους.

Ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μπορεί φυσικά να περιοριστεί σε αναδιανεμητικές πολιτικές, όσο σημαντικές κι αν είναι αυτές. Σύντομα θα έρθει στο κοινοβούλιο ένας νέος νόμος που θα ενισχύσει σημαντικά τον κοινωνικό τομέα της οικονομίας, τους συνεταιρισμούς και τις αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις. Αυτό θα ξεκινήσει να αμφισβητεί τη διανομή εξουσίας στην οικονομία και την παραγωγική διαδικασία".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)