to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 18.05.2016

Διεθνή

Παρίσι: Αστυνομικό όχημα πυρπολήθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας

Όχημα της αστυνομίας πυρπολήθηκε σήμερα στο Παρίσι σήμερα, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το όχημα.


Ειδικότερα, το επεισόδιο καταγράφηκε σε έναν κεντρικό δρόμο του Παρισιού, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία της Δημοκρατίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αστυνομικοί για να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις με κουκουλοφόρους, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων εναντίον του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν πως οι δύο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το όχημα, όταν ερρίφθη στο εσωτερικό του ένα καπνογόνο από μια ομάδα αντιδιαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα όπως «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά» ή «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Να σημειωθεί πως πάνω από 350 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στα επεισόδια που σημειώνονται στο περιθώριο των κινητοποιήσεων, κυρίως από κουκουλοφόρους και μασκοφόρους νεαρούς που εκτοξεύουν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες και πέτρες εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση δήλωσαν ότι είναι «εξαντλημένοι» από τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών τον Νοέμβριο του 2015.

Μερικές ώρες νωρίτερα, είχε απαγορευτεί από τις αρχές η αντιδιαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας κοντά στον χώρο, όπου θα διεξαγόταν η συγκέντρωση των αστυνομικών. Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αντιδιαδήλωση παρά την απαγόρευσή της.

Δείτε το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)