to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:43 | 19.02.2024

Κοινωνία

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της δίωξης της 19χρονης-θύμα trafficking στην Ηλιούπολη

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητάει να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων σχετικά με την 19χρονη θύμα trafficking στην Ηλιούπολη, η οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου με βάση ανώνυμη καταγγελία.


Την διενέργεια έρευνας ζητά ο Αρειος Παγος με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση που αφορά στην 19χρονη-θύμα trafficking στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται να έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του θύματος για την περίοδο που ο θύτης την εκμεταλλευόταν, με την εισαγγελία να ζητάει τη διερεύνηση του περιστατικού και στην συνέχεια την ενημέρωση του δικαστηρίου που θα εκδικάσει την υπόθεση για όσα είχαν συμβεί.

Κατά τα δημοσιεύματα η γυναίκα, που είναι θύμα trafficking και προκάλεσε την παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο, φέρετε να είναι κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του. Ο κατηγορούμενος μετά την απόφαση του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος καθώς του χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να ενημερωθεί άμεσα για τη βασιμότητα της καταγγελίας και επιπλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024.

Aναλυτικά η παραγγελία:

Προς τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (Η ΑΥΓΗ: “Trafficking στην Ηλιούπολη/Σέρνουν σε δίκη την 19χρονη-θύμα του αστυνομικού μαστροπού”, efsyn: “Διώκεται η 19χρονη, θύμα  trafficiking από την Ηλιούπολη”, in.gr: “Ηλιούπολη: Διώκεται ποινικά η 19χρονη θύμα  trafficiking κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος”), σύμφωνα με τα οποία διώκεται και πρόκειται να δικαστεί στις 26 Φεβρουαρίου 19χρονη, θύμα trafficiking, με βάση ανώνυμη καταγγελία, κατηγορούμενη ως υπαίτια του ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», ενώ η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του.

Λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της πιο πάνω περίπτωσης, παρακαλούμε, αφενός μεν να ερευνήσετε τη βασιμότητα της καταγγελίας και να μας ενημερώσετε άμεσα, ήτοι εντός της σήμερον, αφετέρου δε, σε καταφατική περίπτωση, να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο  Δικαστήριο της 26/2/2024.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)