to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 23.10.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Παραζάλη στη ΝΔ για την φυγή Παππά - Μπλέκει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Στάζι!

Σε πανικό η ΝΔ, δεν μπορεί να διαχειριστεί το τεράστιο φιάσκο με την διαφυγή του καταδικασμένου ναζί εγκληματία. Διαψεύδει όσα η ίδια η κυβέρνηση διέρρεε.


O Χρήστος Παππάς έγινε «λαγός» και η ΝΔ μπροστά στο φιάσκο που έχει κάνει τον γύρο της υφηλίου, προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί από τον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με επίσημη ανακοίνωσή της -υπό το μανδύα του «παρατηρητηρίου fake news»- το κυβερνών κόμμα καταλήγει τελικά διαψεύδει ακόμα και τα όσα διέρρεε επί μέρες η κυβέρνηση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ.

Η ΝΔ επαναλαμβάνει τα όσα ισχυρίστηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έριξε στην αξιωματική αντιπολίτευση την ευθύνη που δικαστικές αρχές άλλαξαν τους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν για τον Χρήστο Παππά.

«Την 1η Οκτωβρίου, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στο τοπικό τμήμα ως όφειλε, η Αστυνομία το κατέγραψε και έκτοτε ο Χ. Παππάς δεν έχει εμφανιστεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείτο πλέον βάσει των νέων ευμενέστερων διατάξεων για τους περιοριστικούς του όρους, που άλλαξαν με βούλευμα επί ΣΥΡΙΖΑ».

Οι ισχυρισμοί της ΝΔ γίνονται δυστυχώς ακόμα πιο αστείοι όταν επισημαίνει ότι «η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιτρεπόταν σε καμία περίπτωση να παρακολουθήσει έναν πολίτη, ακόμα και εάν πρόκειται για έναν υπόδικο, καθώς είναι όργανο μιας ευνομούμενης πολιτείας με ισχυρό κράτος δικαίου». Και συνέχισε λέγοντας πως «όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο ήταν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ, μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, παραπέμποντας σε τακτικές της Στάζι και όχι μιας φιλελεύθερης Δημοκρατίας».

Στην παραληρηματική ελέω πανικού ανακοίνωση, κετάληξε λέγοντας πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα ενημέρωσης «μάλλον δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα ευνομούμενα κράτη» και σημείωναν ότι «παρακολουθήσεις γίνονται μόνο με εντολή εισαγγελέα και όταν το κράτος δικαίου γίνεται α λα καρτ, παύει να είναι κράτος δικαίου. Αυτονόητες μεν, απαραίτητες δε, διευκρινήσεις για ανθρώπους που προσπάθησαν να "ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας", αλλά δεν τα κατάφεραν, και σήμερα υπόσχονται "η επόμενη φορά να είναι αλλιώς"».

Διαψεύδουν τους εαυτούς τους!

Προφανώς οι ιθύνοντες της ΝΔ ξεχνούν ότι η ΕΡΤ αναμετέδιδε στις 14 Οκτωβρίου, μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση των καταδικαστικών αποφάσεων, ότι η αστυνομία παρακολυθεί «διακριτικά» τους ναζί εγκληματίες.

Αντίστοιχα το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέφερε την ίδια μέρα πληροφορίες από πηγές της ηγεσίας της αστυνομίας: «Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους» έλεγαν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Τότε προς τι η απαγόρευση εξόδου;
Στην κυβέρνηση και τη ΝΔ φαίνεται πάντως πως τα έχουν χαμένα, καθώς τη μία λένε ότι η αστυνομία παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των χρυσαυγιτών και την άλλη ότι δεν είναι νόμιμο να τους παρακολουθούν.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο έτερο φιάσκο, που αφορούσε την φυγή Λαγού στις Βρυξέλλες, ισχυριζόταν πως έπραξε άψογα που απαγόρευσε την άξοδο από τη χώρα στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες προτού αποφασιστεί η ποινή τους και το ενδεχόμενο αναστολής τους.

Δηλαδή, αφενός έλεγε ότι καλά κάνει και δεν τους επιτρέπει να φύγουν από τη χώρα (ο Λαγός ωστόσο πρόλαβε και έγινε «λαγός»), αλλά τώρα ισχυρίζεται ότι δεν τους παρακολουθούσε καν!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)