to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 01.04.2019

Αθλητισμός

Παραδόθηκε προς χρήση το ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ του «Φοίνικα» στον Πειραϊκή

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης στο γήπεδο μπάσκετ του «Φοίνικα» στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 110.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, αφού συνεργεία της συνέταξαν την μελέτη, τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση του αθλητικού έργου.

Υπενθυμίζεται πως το γήπεδο, παρουσίαζε εκτεταμένες φθορές στον αγωνιστικό χώρο, στις εγκαταστάσεις φωτισμού αλλά και στα κάγκελα της περίφραξης λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Εξαιτίας της θέσης του γηπέδου μάλιστα, για να ξεκινήσουν οι εργασίες, χρειάστηκε να δοθεί η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπως έγινε και με το γήπεδο μπάσκετ του «Πορφύρα», στην ίδια περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «πολλοί αθλητικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παρουσίαζαν σοβαρές φθορές και κάποιοι είχαν καταστεί επικίνδυνοι για τους περίπου 45.000 αθλούμενους στους Δήμους της ΠΕ Πειραιά».

Γι' αυτό, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έθεσε σε προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του μεγάλου προγράμματος, χρηματοδοτώντας και σε πολλές περιπτώσεις μελετώντας και εκτελώντας τα έργα, όπως στην περίπτωση του γηπέδου του «Φοίνικα».

Το έργο στον Φοίνικα, είναι ένα από τα συνολικά 30 που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα παραπάνω έργα, ανέρχεται σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής σε 36,64 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)