to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 07.12.2014

Πολιτική

«Παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης» η Ελλάδα κατά τον Γκ. Χαρδούβελη!

Η Ελλάδα της ακραίας λιτότητας είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον υπουργό Οικονομικών που χαρακτήρισε την πολιτική σταθερότητα «κλειδί για την ανάπτυξη»


«Κλειδί για την ανάπτυξη είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες για να γίνουν απαιτείται πολιτική σταθερότητα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Επίσης, υπογράμμισε, ότι κλειδί για την βιώσιμη ανάπτυξη είναι η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού πρόγραμματος και μετά το τέλος του μνημονίου».

Κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ιδεολογικές διαφορές.

«Πρέπει να δράσουμε συλλογικά με ωριμότητα και όχι ψεύτικη αντιπαράθεση» είπε και διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοσθεί ομαλά και θα συνεχιστεί η ελάφρυνση, έστω και λελογισμένα, των ελαφρύνσεων για τις αδύναμες ομάδες.

«Η χώρα έχει εξελιχθεί από παράδειγμα αποφυγής σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης», τόνισε και αναγνώρισε το υψηλό κόστος που πλήρωσε η κοινωνία.

«Μπορούμε με την πολιτική μας να φέρουμε ανάπτυξη, αρκεί να μην δειλιάσουμε και να μην υποταχτούμε στην μιζέρια του χθες. Δεν επιτρέπεται επανάπαυση» είπε ο κ. Χαρδούβελης και εξέφρασε την επιθυμία να μπορεί να διαπραγματευθεί έχοντας εξασφαλίσει την αναγκαία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Ο κ. Χαρδούβελης αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους δανειστές μας είπε πως είναι οι πλέον εντατικές και πως οι συζητήσεις περιπλέκονται γιατί η Ελλάδα το 2015 θα μπει σε μια νέα φάση που απαιτεί μια επιπλέον γραφειοκρατία στην Ε.Ε.

Ωστόσο είπε ότι μετά την αντίθεση έπεται η σύνθεση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)