to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 10.11.2013

Κοινωνία

Πανό υπεράσπισης της Δημοκρατίας άνοιξαν νεαροί Μαραθωνοδρόμοι στο Καλλιμάρμαρο

Αμέσως μετά τη γραμμή του τερματισμού


Μετά τα πανό που άνοιξαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθώνιου και μπροστά από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, και οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα προχώρησαν σε διαμαρτυρία ενάντια στις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές. Δύο νεαροί μαραθωνοδρόμοι, τερματίζοντας τον αγώνα τους στο Καλλιμάρμαρο, άνοιξαν πανό με το σύνθημα "Να τελειώνουμε με τα μνημόνια - Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια", εισπράττοντας το χειροκρότημα των παριστάμενων θεατών και συναθλητών τους:

 
 
 
Ρατσιστικός αποκλεισμός από το Ματαθώνιο

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο ρατσιστικός αποκλεισμός δύο διακεκριμένων αθλητών που ήθελαν να συμμετάσχουν με τα χειρήλατα αμαξίδιά τους στο Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Οι Αλεξανδρος Ταξιλδάρης και Μακης Καλαρας ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχουν στον κλασικό μαραθώνιο με τα χειρήλατα αμαξιδια τους. Οι διοργανωτές  απαγόρευσαν την συμμετοχή των δυο διακεκριμένων αθλητών φέροντας ως δικαιολογία την επικινδυνότητα των χειρήλατων αμαξιδίων  για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Η χυδαιότητα των διοργανωτών εκφράστηκε ακόμα και με το επιχείρημα: ”Επειδή σας άφησαν να συμμετάσχετε σε κανά δυο πανηγυράκια, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να πάρετε μέρος στον μαραθώνιο της Αθήνας” (!).

Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης υπέβαλλε και πέρυσι αίτηση συμμετοχής για τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Όπως αναφέρει στο inpost.gr, «την προηγούμενη χρονιά είχα δηλώσει συμμετοχή για να τρέξω με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν την δέχθηκαν. Νόμιζα ότι φέτος θα είχαν κάνει μια σχετική προεργασία και θα επιτρεπόταν στα Άτομα με Αναπηρία να συμμετέχουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)