to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:01 | 12.12.2013

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Πάνω από 1.000 τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στο Πέραμα

Τα σπίτια που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο δήμο του Περάματος υπολογίζονται σε 1.000 - 1.200 σύμφωνα με το δήμαρχο, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί αρκετά.


Στα 1.000 με 1.200 υπολογίζονται τα νοικοκυριά στο Πέραμα που σήμερα δεν έχουν ρεύμα, αριθμός ο οποίος κατά διαστήματα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.000 σπίτια. Την ίδια στιγμή,  ένας στους τρεις Έλληνες αδυνατεί να πληρώσει λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή της παροχής ακόμα και Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο φτωχός καταναλωτής να μένει όλο το Σαββατοκύριακο χωρίς ρεύμα και να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα που ανοίγουν και πάλι τα ταμεία της επιχείρησης.

Τις καταγγελίες αυτές έκανε σήμερα ο δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, ο οποίος υποστήριξε οτι η ΔΕΗ γνωρίζει πολύ καλά σε ποια νοικοκυριά έχει κόψει το ρεύμα, ενώ κατήγγειλε ότι κάποιες φορές προχωρά ακόμη και σε βανδαλισμούς κόβοντας τα καλώδια από τις κολώνες.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι από τις 18.000 παροχές που υπήρχαν στο Πέραμα ανά περιόδους έφτασαν να ηλεκτροδοτούνται περίπου 15.000 με 16.000, δηλαδή περίπου το 10% των νοικοκυριών στην πόλη δεν είχαν ρεύμα.

«Ως δήμαρχος έχω προσπαθήσει και στο παρελθόν και πολύ πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση των τελευταίων ημερών, να βρω λύσεις σε δημότες του Περάματος που έρχονται απελπισμένοι και μου αναφέρουν ότι η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα. Ειδικότερα μάλιστα για το δικό μας δήμο νομίζω πως θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη ευαισθησία από τη ΔΕΗ καθώς είναι γνωστό ότι η ανεργία και τα νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας στη δική μας πόλη, σπάνε όλα τα αρνητικά ρεκόρ…» συμπλήρωσε ο Παντελής Ζουμπούλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)