to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 14.04.2021

Κοινωνία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Η ΕΛΑΣ κατέγραφε με κάμερα ανήλικους μαθητές

Πλήθος εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και απο εκεί με πορεία ως τη Βουλή - Κατήγγειλαν τη στάση της αστυνομίας που κατέγραφε με κάμερα τους διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και ανήλικοι μαθητές - Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη


Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την αστυνομία επειδή καταγράφει με κάμερα την κινητοποίηση καθώς, όπως τονίζουν, είναι παράνομο να καταγράφονται ανήλικοι μαθητές.

Πλάνο από τη διαδήλωση


Από τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης

Η ΔΟΕ συνεχίζοντας τον αγώνα της για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και πανεπιστήμια, για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, όπως αναφέρει στο κάλεσμα της, ζητώντας για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία.

Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζεται και για την Πέμπτη όπου θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στα Προπύλαια στις 13:00.

avgi.gr avgi.gr
 
avgi.gr avgi.gr

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο ρεπορτάζ της Άντυ Κουκλάδα στην Αυγή

Διαμαρτυρία γονέων και εκπαιδευτικών και στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση - ενημέρωση πραγματοποίησαν στο Λευκό Πύργο γονείς και εκπαιδευτικοί με αίτημα την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Οι διαδηλωτές επισήμαναν, ότι τα self tests από μόνα τους, δεν εξασφαλίζουν τις κατάλληλες υγειονομικώς συνθήκες διδασκαλίας, χωρίς πρόσθετα μέτρα, όπως, λιγότεροι μαθητές στις αίθουσες , προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστών-στριών, κ.α. ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανά κενά γνώσεων των μαθητών, που φέτος κατά το περισσότερο διάστημα έκαναν τηλεκπαίδευση. Συγκέντρωση, με τα ίδια αιτήματα, πραγματοποιήθηκε επίσης και στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)