to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 19.09.2013

Κοινωνία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων (ενημέρωση)

Πανελλαδικό συλλαλητήριο από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ με πορεία στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι


Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών με κατάληξη το Σύνταγμα (φωτογραφία από @MakisSinodinos):

Δείτε επίσης:  Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στο Σύνταγμα: καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία // Αλ. Τσίπρας προς τους δασκάλους: Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν τα μνημόνια στην εκπαίδευση // Η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε και διέταξε: Κλειστοί από τις 11:30 οι σταθμοί μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Πανεπιστήμιο


Παράλληλα σήμερα, Τετάρτη, συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση των πρόεδρων των ΕΛΜΕ για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (η ΓΣ των προέδρων θα διακόψει τις εργασίες της το μεσημέρι για τη συμμετοχή των μελών της στο πανελλαδικό συλλαλητήριο) - πηγή:
alfavita.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Μετά από την απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ και την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο απεργιακός μας αγώνας συνεχίζεται για το τριήμερο 23-25/9.

  • Δευτέρα 23/9 οργανώνουμε διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας 12.30 μ.μ.

  • Τρίτη 24/9, ημέρα γενικής απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.

  • Τετάρτη 25/9 Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1 μμ στα Προπύλαια.

Για τη στάση του ΚΚΕ διαβάστε εδώ: Κομμένες κεφαλές

Επίσης διαβάστε το άρθρο του Θέμη Κοτσιφάκη: Η διαθεσιμότητα και η διχαστική πολιτική του υπουργείου Παιδείας

_______________________

Απεργιακό ταμείο αλληλεγγύης

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.   Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK

 Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.  Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

ο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK

Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

- See more at: http://left.gr/news/apergiako-tameio-allileggyis-apo-tin-olme#sthash.yKT...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)