to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Πακέτο» μέτρων κατά της ενεργειακής φτώχειας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα μέτρα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών. Τα μέτρα αυτά θα αφορούν διορθώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και επανασυνδέσεις ρεύματος, σε καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα.


Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, την υιοθέτηση νέων κλιμάκων(σ.σ. σήμερα υπάρχουν 4 κλίμακες), και τη διόρθωση της στρέβλωσης που παρατηρήθηκε στις χρεώσεις. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, αν ο καταναλωτής ξεπερνούσε τα συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης, τότε να επιβαρύνεται με την υψηλότερη χρέωση, όχι μόνο για τις επιπλέον κιλοβατώρες, αλλά για το σύνολο της κατανάλωσης.

Σε σχέση με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, θα παρέχονται εκπτώσεις στους δικαιούχους, που θα φθάνουν μέχρι και το 70%., παρέμβαση που θα επηρεάσει 400.000 νοικοκυριά. θα προβλέπονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως είναι η κατοχή ακίνητης περιουσίας αξίας 150.000 ευρώ.

Τέλος, στο «πακέτο» μέτρων περιλαμβάνεται και η ρύθμιση, που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την οποία προβλέπεται η διάθεση 10 εκατ. ευρώ, ως εφάπαξ βοήθημα, για τη στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)