to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το παιδίον παίζει!

Το να επιχειρείς να κερδοσκοπήσεις επικοινωνιακά-εκλογικά πάνω στην ελληνοτουρκική ένταση εν μέσω μίας πρωτοφανούς για τα μεταπολεμικά χρονικά γεωπολιτικής αναταραχής, μόνο έργο ενός άφρονος θα μπορούσε να είναι.


Όταν μάλιστα κάθε εχέφρων βλέπει ότι ο, και ως ειρηνοποιός εμφανιζόμενος στην διεθνή σκηνή, Ερντογάν έχει μεγάλη ανάγκη την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της έντασης, τότε η αφροσύνη αποδεικνύεται διπλή. Ο συγκεκριμένος Ερντογάν έχει αποδείξει ότι, ακόμη και σε περιστάσεις όπου η εξουσία του δεν κινδύνευε όσο σήμερα, δεν δίσταζε να εμπλακεί σε πολεμικές περιπέτειες για να στεριώσει ακόμη πιο γερά τον θρόνο του. Οι Κούρδοι ήταν προνομιακό εκλογικό ακροατήριο του AKP στην Τουρκία, μέχρι που ιδρύθηκε το HDP και ο Ταγίπ Ερντογάν φυλάκισε τον ηγέτη του και εξαπέλυσε αιματηρές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον τους. Η επιχείρηση με τον ευφημιστικό κωδικό “Κλάδος ελαίας” (sic!) στην Συρία, διεξήχθη σε ανάλογες περιστάσεις.

Να απορεί άραγε κάποιος ή να θεωρεί ως φυσικό γεγονός εκφυλισμού μίας μεγάλης παράταξης όπως η ΝΔ, το ότι δεν βρίσκεται κανείς να πει στον σημερινό αρχηγό της ότι δεν μπορεί να μετεωρίζεται μεταξύ της διπλωματίας του χαλβά-παγωτό και της πρακτικής να φτιάξει προφίλ στην Αμερική και να διατυμπανίζει ότι παίζει προσωπικά και ότι είναι προσωπική του απόφαση να εμπλακεί ως “μπροστινός” στον πόλεμο της Ουκρανίας, τινάζοντας στον αέρα τις οποιεσδήποτε διαχρονικές ισορροπίες στην  ελληνική εξωτερική πολιτική; Ένας από την ελίτ που στηρίζει με νύχια και με δόντια τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου, δεν μπορεί να του πει ότι, μέσα στις σημερινές -έστω προεκλογικές- συνθήκες, είναι επικίνδυνο να στοχοποιεί σαν προδότες τους πολιτικούς του αντιπάλους; Ποιός; Αυτός που ούτε τον πατριωτισμό δεν βλέπει πέρα από την μύτη των μικροπολιτικών συμφερόντων του! 

Θέλει να κερδοσκοπήσει πάνω στο μίσος και την απόλυτη διαίρεση, όπως έκανε στις προηγούμενες εκλογές με την Συμφωνία των Πρεσπών. Μόνο που αυτή την φορά υπάρχει πάρα πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος η κοροϊδία να μετατραπεί σε τραγωδία. Ιστορικά, ο ελληνικός λαός, και όχι μόνο αυτός, έχει αποδείξει ότι, όταν παρασυρθεί από τυχοδιώκτες σε εθνικές υποχωρήσεις, μετά επιθυμεί την Νέμεσιν μέσα σε ακραίες καταστάσεις. Εν προκειμένω, η έλλειψη ενσυναίσθησης δεν οδηγεί σε μία άσκοπη βόλτα στην Πάρνηθα, αλλά σ’ ένα πραγματικό ναρκοπέδιο.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)