to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 21.03.2013

Κοινωνία

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Πρωτοβουλίες και δράσεις

Ενημερωτικές δραστηριότητες αλλά και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία σήμερα, Πέμπτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.


Αναλυτικά, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να προχωρήσουν σε δράσεις κατά των ρατσιστικών διακρίσεων σε συνεργασία με γονείς και τους αρμόδιους φορείς των δήμων.

Επίσης, η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει συλλαλητήριο στις 30 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή με κεντρικό σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, νόμιμοι οι μετανάστες».

Παράλληλα, η Πρωτοβουλία Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά οργανώνει  σήμερα στις 5 το απόγευμα στο Θησείο συναυλία διαμαρτυρίας με καλλιτέχνες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες συμμετέχουν: Mc Yinka, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικων Τεχνών ΑΝΑΣΑ, Bandallusia, Renovatio, Peacemakers.

Από την πλευρά τους, οι Γιατροί του Κόσμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, νιώθουν την ανάγκη να επαναλάβουν τη δέσμευσή τους στην χωρίς διακρίσεις παροχή ιατρικής φροντίδας.

Σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων ο ΣΥΡΙΖ-ΕΚΜ επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Για εμάς ο ρατσισμός δεν είναι  φυσικό φαινόμενο που ενέσκηψε ξαφνικά.  Οι αιτίες του είναι πολιτικές και κοινωνικές και τα αποτελέσματά του διαρκούν πολύ. Αλλά η αντιμετώπισή του πρέπει να είναι αποφασιστική και για αυτήν θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο”.

“Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων  στην Ελλάδα δεν θυμίζει καμία από τις προηγούμενες χρονιές. Οι νεοναζί που έχουν εισβάλει στην καθημερινότητα μας, οι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες κραυγές και πρακτικές τους αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία μας.Το ΠΑΣΟΚ στέκεται απέναντι σε όσους θέλουν να μολύνουν την κοινωνία μας με το θανατηφόρο μικρόβιο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας”, τονίζει μεταξύ άλλων ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, .

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει με αφορμή την «παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού» πως “Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων”, προσθέτοντας: “Καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό. Αποκάλυψη και απομόνωσή τους παντού. Λαϊκή αλληλεγγύη στα θύματα ρατσιστικής βίας”.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)