to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παγκόσμια διάψευση

Μιας και βρέθηκε στην Οδησσό, θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πώς τα καταφέρνει και, ενώ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, σε επίπεδα πληθωρισμού στις τιμές των τροφίμων η Ουκρανία βρίσκεται σε... καλύτερη θέση από την Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη: 3,7% έναντι 8,33% στην Ελλάδα!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει «προοδευτικός». Σχεδιάζοντας μάλιστα την απόδρασή του στην Ευρώπη, την ίδια Ευρώπη που τον καταδικάζει για παραβίαση του Κράτους Δικαίου, επιχειρεί να φιλοτεχνήσει το προσωπείο σύγχρονου, μετριοπαθούς, φιλελεύθερου, κεντρώου, άντε και ολίγον κεντροδεξιού πολιτικού, έχοντας προωθήσει μια ελλιπή μεταρρύθμιση του οικογενειακού Δικαίου για τον γάμο ανεξαρτήτως φύλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει σταθερά ότι βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Ομνύει στο όνομα της Δύσης, πηγαίνει και στην Ουκρανία για να συζητήσει την ανοικοδόμηση της πολύπαθης χώρας - στο όνομα διαφόρων εταιρειών; Αλλά, μιας και βρέθηκε στην Οδησσό, θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πώς τα καταφέρνει και, ενώ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, σε επίπεδα πληθωρισμού στις τιμές των τροφίμων η Ουκρανία βρίσκεται σε... καλύτερη θέση από την Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη: 3,7% έναντι 8,33% στην Ελλάδα!

Το λένε τα στοιχεία της Eurostat. Τα δε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, θεσμών που δεν μπορεί κανείς να υποψιαστεί για... φιλοσυριζαϊσμό, δείχνουν ότι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει κατακτήσει μια διόλου επίζηλη θέση στην παγκόσμια κατάταξη: εντάσσεται στις 10 χώρες με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως.

Σε όσους μπαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και πιάνεται η ψυχή μας στη σκέψη πως ούτε αυτή τη βδομάδα θα μπορέσουμε να πάρουμε τα στοιχειώδη, πόσο μάλλον ένα καλούδι παραπάνω για τα παιδιά μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά συνεχώς για εισαγόμενη ακρίβεια προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με κάποια πρόστιμα - χάδι, που και αυτά είναι επιλεκτικά.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι διαψεύδεται παγκοσμίως. Διαψεύδεται γιατί η κυβέρνησή του δεν παίρνει μέτρα για τους μεσάζοντες και τα κυκλώματα της αισχροκέρδειας, που νοθεύουν όλες τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Θα ήταν ώρα, μιας και ομνύει στην πρόοδο και στη Δύση, να διαβάσει τον Μπάιντεν: «Ο καπιταλισμός χωρίς ανταγωνισμό δεν είναι καπιταλισμός - είναι εκμετάλλευση».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)