to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 12.09.2016

Πολιτική

Π. Σκούτας: Η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υπάρξει ούτε ένας άνεργος

Ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο ενόψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.


«Αυτό το οποίο επεδίωξε και επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να βάλει μια τάξη σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό πεδίο. Η αρχή έγινε με τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και πρόθεση και του υπουργού και του υπουργείου είναι να προχωρήσουμε και στα περιφερειακά κανάλια... Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υπάρξει ούτε ένας άνεργος. Ως κυβέρνηση Αριστεράς όχι μόνο δεν απολύσαμε, αλλά αυτό που κάναμε είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στα περιφερειακά κανάλια θα είναι εξίσου έτσι ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες απολύσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Παναγιώτης Σκούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο ενόψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Σκούτας σκιαγράφησε τον κυβερνητικό σχεδιασμό του περιφερειακού τηλεοπτικού πεδίου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κρίνεται απαραίτητος.

Ανέφερε πως το παλιό καθεστώς αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών ήταν εις βάρος της λειτουργίας, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και ουσίας, των περιφερειακών καναλιών, τα οποία έφτασαν σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνούν τα 15.

Ως προς το νέο σχεδιασμό σημείωσε πως «περιμένουμε να υπάρξει η οριοθέτηση του φάσματος από τον κ. Σπίρτζη, που έχει την ευθύνη καθορισμού του και στη συνέχεια, ανά περιφέρεια, τις δυνατότητες που μας δίνονται για να αναπτυχθούν τα τηλεοπτικά κανάλια».

Διευκρίνισε ότι θα ληφθεί υπόψη «το εύρος της περιφέρειας το οποίο θα εκπέμπουν και η συμβολή της περιφέρειας στο ΑΕΠ, δηλαδή το πόσο εύρωστη είναι και το τι μπορεί αυτή να καλύψει σε τηλεοπτικά κανάλια». Αναγνώρισε πως «προφανώς θα υπάρχει και εκεί κάποιο τίμημα, πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτά που υπήρξαν πανελλαδικά». Συνέστησε στο καινούριο περιφερειακό τηλεοπτικό τοπίο «να υπάρξει μία συνένωση έτσι ώστε να αποτυπωθούν υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν νόμιμη άδεια και να εκπέμπουν σε επίπεδο περιφέρειας».

Τόνισε, επίσης, πως το νέο πλαίσιο, «το οποίο θέλουμε να είναι συναινετικό» θα προκύψει μέσω ενός διαλόγου με τα ήδη υπάρχοντα κανάλια, με τον κόσμο τον οποίο επιχειρηματικά ασχολείται, μέσα από συζητήσεις και διαβούλευση.

Αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων, εξήγησε πως «αυτό είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί αυτές τις μέρες σε σχέση και με του πανελλαδικού τύπου». Διαβεβαίωσε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει ούτε ένας άνεργος και επικαλέσθηκε τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όσο και του υπουργού Επικρατείας κ. Παππά, πως θα καταστεί κάθε δυνατή προσπάθεια να επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας στον χώρο.

Ο κ. Σκούτας, εκτός από την Αλεξανδρούπολη, θα επισκεφθεί σήμερα το Σουφλί και τις Φέρες προκειμένου να διερευνηθεί, και ενόψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο βαθμός συμμετοχής (ως προς τα έργα και τις δυνατότητες) της Θράκης και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης στην παραγωγική ανασυγκρότηση την οποία η κυβέρνηση επιθυμεί. «...Να έρθουμε σε επαφή με την κοινωνία, να συζητήσουμε και να ακούσουμε το τι κατά τη γνώμη τους θέματα υπάρχουν σε σχέση με το κυβερνητικό έργο, να δώσουμε απαντήσεις», σημείωσε.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)