to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 14.04.2015

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο τραπέζι των κοινωνικών εταίρων

«Από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ»


Η επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού είναι τα σημεία αιχμής του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων που αρχίζει αύριο στο υπουργείο Εργασίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ακόμη ότι από την 1η Οκτωβρίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για «μία γενναία ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση με κύριο χαρακτηριστικό την εξεύρεση νέων κοινωνικών πόρων». 

Μπαίνουμε σε μία νέα φάση, λέει ο κ. Σκουρλέτης και εξηγεί ότι «αφήνουμε πίσω τη μαύρη πενταετία που αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις και μπαίνουμε σε μία νέα φάση για να ανατάξουμε έστω ένα μέρος της ζημιάς που έχει γίνει». Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι μόνο θετική επίπτωση θα έχουν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο, ενώ σημειώνει ότι η βίαιη μείωση μισθών τα προηγούμενα χρόνια είχε αρνητικές επιπτώσεις αφού έπληξε την αγορά και εκτίναξε την ανεργία. Λέει ακόμη ότι η εμμονή των δανειστών σε υφεσιακά μέτρα ή σε μέτρα που διαλύουν την ισχνή παρουσία των κοινωνικών παροχών είναι αδιέξοδη και προσθέτει ότι «εάν ισχύσουν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης θα έχουμε μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 90% στα επόμενα τρία χρόνια». 

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη και στις πιέσεις που ασκούνται λέει ότι «γίνεται διαπραγμάτευση σκληρή και πραγματική, που θα καταλήξει σε συμβιβαστική αμοιβαία επωφελή λύση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)