to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:09 | 13.01.2016

Πολιτική

Π. Ρήγας: Προσωπικές οι απόψεις Τριανταφυλλίδη - Η Αριστερά υπέρ της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης

«Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, κυρίως για εμάς στην Αριστερά. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό»


Όπως ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντς στον ρ/σ Real fm και τον δημοσιογράφο Ν. Στραβελάκη:


«Οι απόψεις του κ. Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά  είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Μέσα και από τον Εθνικό Διάλογο θα γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση η οποία θα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν στο δωρεάν δημόσιο σχολείο. Ένα σχολείο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Βεβαίως,  είναι ανάγκη να χτυπηθεί η παραπαιδεία. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, κυρίως για εμάς στην Αριστερά. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.

`Μιλώντας και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, θα ήθελα να τονίσω ότι κάποια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους. Να σημειώσω ότι ως Γραμματέας είχα διαφωνήσει και με το μέτρο που επέβαλε τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση γιατί έπληττε τα λαϊκά στρώματα».

Η «πρόταση» Τριανταφυλλίδη:

Σε άρθρο που τιτλοφορείται «Από τη θεωρία στην πράξη» και δημοσιεύτηκε στην "Αυγή" στις 9/01, ο κ. Τριανταφυλλίδης, προτείνει την επιβολή διδάκτρων για την βελτίωση των παροχών του εκπαιδευτικού συστήματος και αναφέρει χαρακτηριστικά παράδειγμα:
 
«Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.»
 
Ενώ δικαιολογεί την τοποθέτησή του υποστηρίζοντας «με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λ.π.
 
Την πρόταση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, έσπευσε να αποκρούσει το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, λέγοντας πως «η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο και καλύτερο δημόσιο σχολείο», με ανάρτησή της στο Twitter.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)