to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 16.03.2016

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Τιμώ τον Γ. Μουζάλα που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε σήμερα για τα κορυφαία θέματα της επικαιρότητας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ FLASH και στον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Κουμιώτη.


 Για τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και την επίμαχη δήλωσή του

«Ο κ. Μουζάλας είναι ένας άνθρωπος εργατικός, αθόρυβος, δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ, τρέχει, κοπιάζει και έγινε ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε, νομίζω με έναν τέτοιο τρόπο ειλικρινή, που περισσεύει να κάνω άλλο σχόλιο, γιατί θα αδικούσε έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια. Διότι σε τελική ανάλυση, πατριωτισμός είναι να κάνεις κάτι που να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αναφέρονται αρνητικά στην πατρίδα σου και αυτό το κάνει ο κ. Μουζάλας. Έγινε ένα λάθος, εντάξει, ζήτησε συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, παρά να πω ότι εγώ τιμώ έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει δώσει τη ζωή του».

Για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και την αντίδρασή του

«Κατανοώ τις ευαισθησίες του κ. Καμμένου, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ξεπεραστεί το θέμα αυτό». 

Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης «Να σας ρωτήσω κάτι, έχετε δει κανέναν πρόσφυγα στο δρόμο; Τότε; Δηλαδή τί άλλο να κάνουμε; Τί θα έκανε η Νέα Δημοκρατία και τί έκανε η Ν.Δ. τόσο καιρό; Εγώ σας λέω ότι με δυσκολία, με αδυναμίες, με παραλείψεις, γίνεται ένα γιγαντιαίο έργο να τακτοποιήσεις χιλιάδες ανθρώπους, όλοι ασχολούμαστε με αυτά τα ζητήματα... Το μόνο πρόβλημα που προκύπτει με ένταση είναι στην Ειδομένη. Και αυτό δεν είναι ανεξήγητο, διότι παρεμβάσεις δεν μπορείς να κάνεις, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η γη ανήκει σε ιδιώτες, είναι οργωμένα χωράφια που θέλουν να τα σπείρουν, δεν μπορείς να πας να ρίξεις χαλίκια, να φτιάξεις βάσεις, να βελτιώσεις κατά κάποιο τρόπο τις συνθήκες της ζωής αυτών των ανθρώπων. Και από την άλλη μεριά υπάρχει μία ισχυρότατη παράμετρος, οι άνθρωποι αυτοί, όπου και να τους πας, δεν θέλουν να φύγουν από τον άξονα Αττική - Ειδομένη. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να έχουν στραμμένο το μυαλό τους και το βλέμμα τους στα σύνορα. Ελπίζουν, διότι θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα». 

Για κάποιους εκ των Ευρωπαίων αξιωματούχων

«Θέλετε να μιλάμε τίμια και παλικαρίσια; Αυτή ήταν η λογική πολλών Ευρωπαίων, δηλαδή, ‘’βουλιάξτε τους...’’ Εμείς κουβαλάμε αυτή την ιστορία, γιατί κουβαλάμε πολιτισμό, δεν είμαστε κάφροι να βουλιάζουμε ανθρώπους στη θάλασσα. Αυτό που κάνει σήμερα η ελληνική πολιτεία και ο ελληνικός λαός είναι επένδυση. Δεν είναι μόνο δυσκολία και ταλαιπωρία και κόστος, έχει και άλλη πτυχή». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)