to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 13.03.2015

πηγή: real

Πολιτική

Π. Καμμένος: Στη δικαιοσύνη άλλοι 14 φάκελοι για εξοπλιστικά προγράμματα

Μιλώντας στον realfm 97.8, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι ετοιμάζονται άλλοι 14 φάκελοι εξοπλιστικών για τη Δικαιοσύνη.


Στο ερώτημα αν με την πρώτη ματιά που έριξε στους φακέλους των εξοπλιστικών προκύπτουν θέματα για τη Δικαιοσύνη, απάντησε:  «Παρότι ασχολούμαι 23 χρόνια στη Βουλή με θέματα Άμυνας, δεν περίμενα ποτέ ότι η κατάσταση θα είναι τόσο τραγική.

Έχουμε το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλιστικών να υπάρχουν ελλιπείς φάκελοι, δεν εννοώ λεπτομέρειες, εννοώ ελλείψεις εγγυητικών επιστολών, δεν υπάρχει καμία προμήθεια σχεδόν που να έχει, όπως απαιτεί, ο νόμος τον έλεγχο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Έχουμε από την μεριά των συμβαλλομένων, δηλαδή των προμηθευτών παραβίαση των περισσότερων όρων στις προμήθειες, έχουμε καταβολές τεράστιων ποσών, εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς να υπάρχουν καν τιμολόγια. Είναι, δηλαδή, μια κατάσταση, την οποία ούτε εγώ την περίμενα.

Το πιο βασικό που ενδιαφέρει τον κόσμο, πέραν του ποινικού που ήδη υπάρχει συνεργασία με την κ. Ράικου και το team της εισαγγελίας, αυτό που ελέγχει τη διαφθορά, θα σας πω ότι δεν υπήρχε θεσμικό όργανο εσωτερικών υποθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρότι υπήρχε νόμος».

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια περίοδο αφορούν αυτά, στα οποία αναφέρθηκε, ο κ. Καμμένος είπε:

«Τα περισσότερα ξεκινάνε από την περίοδο 1997-1998 μέχρι το 2003. Όμως οι υποθέσεις αυτές συνεχιζόντουσαν, γινόντουσαν καταβολές χρημάτων, παραλαβές, γινόντουσαν διορθώσεις των συμβάσεων».

Όπως είπε ο υπουργός «έχουμε τεράστια όπλα στα χέρια μας που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει. Αυτά όλα έχουν μπει σε μία σειρά, ήδη οι δύο μεγάλες υποθέσεις έχουν πάει στη Δικαιοσύνη.

Άλλοι 14 φάκελοι ετοιμάζονται και παράλληλα ξεκινάμε τις διαδικασίες να καλούμε τους αντισυμβαλλόμενους και να τους πούμε “κοιτάξετε εδώ έχετε καταδικαστεί για δωροδοκία”, υπάρχουν συμβάσεις τις οποίες έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 2-3 φορές παραπάνω από ό,τι πρέπει να τις πληρώσει και πρέπει να αποζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο και υπουργείο Άμυνας». 

Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις του Π. Καμμένου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)