to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 08.03.2015

Πολιτική

Π. Καμμένος: Δεν θα προχωρήσουμε σε πολιτικές λιτότητας

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας που θα αυξήσουν την ανεργία, ούτε θα ακολουθήσει «εντολές που θα οδηγήσουν, με τη βαριά φορολόγηση, στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσία», έδωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.


«Δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε παρά μόνο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που συνεδρίασε το μεσημέρι.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος» και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τις οικογένειες όλων, για «το μέλλον των παιδιών μας», για τις περιουσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και για να μπορέσει με μία καινούργια πολιτική να αλλάξει σελίδα.

«Διαπραγματευόμαστε, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια της την εξουσία, αναφερόμενος στις προτροπές πολιτών για ταχύτερη αποτελεσματικότητα. «Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα δεν έχουμε αναλάβει την εξουσία, έχουμε πάρει την κυβέρνηση, αλλά εξουσία ακόμα δεν έχουμε παραλάβει. Ακόμα δεν έχουν αναλάβει αρμοδιότητες οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, δεν έχουν οριστεί Γενικοί Γραμματείς, δεν έχουν αλλάξει οι διοικητές των Οργανισμών.»

«Όμως, αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει, έχουν προχωρήσει σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής. Και βεβαίως είναι μια δέσμευση η οποία γίνεται πράξη. Δεν θα γίνει πράξη, γίνεται τώρα πράξη», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Πρωτοφανής πόλεμος» κατά των ΑΝΕΛ προεκλογικά

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε ακόμη λόγο για «πρωτοφανή πόλεμο» που δέχτηκε το κόμμα του κατά την προεκλογική περίοδο. «Αντιμετωπίσαμε μία επίθεση η οποία τώρα πλέον εξηγείται από πού προέρχεται», είπε και πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν να μην μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή και να μην συνιστούν εκείνο τον πόλο που θα δημιουργούσε την κυβέρνηση, αμέσως, χωρίς συνεταίρους, «είτε μνημονιακά κόμματα είτε καλυμμένα μνημονιακά κόμματα».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, το εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bank, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν από μία εβδομάδα, «το οποίο ουσιαστικά περιέγραφε τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς όλα τα μέσα και αυτά ήταν ελληνικές τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν πάρει διαφημίσεις και πολιτικά κόμματα, προκειμένου να μην αποτελέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον πυλώνα συγκρότησης κυβέρνησης».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν την κυβέρνηση «που θα αλλάξει τα πράγματα, θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία στη χώρα» και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα στέκεται όρθια απέναντι στους δανειστές και τους εταίρους.

«Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την κυβέρνηση και στην κοινωνία, διότι η κυβέρνηση δέχεται έναν τεράστιο πόλεμο. Έχουμε υποχρέωση από την στιγμή που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι και από τη στιγμή που γίνονται σεβαστές οι “κόκκινες γραμμές” μας, το κυβερνητικό έργο που αυτή την στιγμή έχει αποδοχή της τάξεως του 70% και του 80% του ελληνικού λαού να το στηρίξουμε και να δώσουμε να καταλάβουν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ότι εδώ δεν διαπραγματεύεται Τσίπρας - Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ελλάδα διαπραγματεύεται, ο ελληνισμός διαπραγματεύεται, το έθνος διαπραγματεύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος

Επεσήμανε επίσης ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές για τις οποίες υπήρξε δέσμευση θα συσταθούν και δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος. Σημείωσε, όμως, πως «για αυτό όμως, χρειάζεται η στήριξη του ελληνικού λαού. Αυτό φοβούνται. Το μόνο που φοβούνται είναι τη μία κοινή φωνή του ελληνικού λαού. Μην παρασυρθείτε ποτέ από την προπαγάνδα που προσπαθούν να κάνουν οι εναπομείναντες μνημονιακοί».

Στήριξη σε Βαρουφάκη και Κοτζιά

Στήριξε, παράλληλα, τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ εξήρε την πολιτική του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, και είπε ότι στο πρώτο Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης είχε απέναντί του 18.

«Ήταν μόνος του, με 18 απέναντί του, με εχθρική στάση, να τον απειλούν, να τον εκβιάζουν, όπως έκαναν και στους άλλους, αλλά οι άλλοι γονάτιζαν, "στα τέσσερα" που έλεγε ο κ. Σαμαράς. Και αυτός έμεινε όρθιος. Και έμεινε όρθια και η ελληνική κυβέρνηση. Και έμεινε όρθια η Ελλάδα. Και είπαμε το "όχι"», τόνισε  ο κ. Καμμένος, ενώ εκτίμησε ότι αργά αλλά σταθερά αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδος.

Αναφερόμενος στο υπουργείο Άμυνας, είπε ότι ενεργοποίησε την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων που υπήρχε μέσα στη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών για «υποθέσεις για τις οποίες θα έπρεπε να είχαν προφυλακίσει αρκετούς πολιτικούς, αλλά και μη πολιτικούς εδώ και αρκετά χρόνια και να είχαν οδηγήσει σε αποζημίωση το ελληνικό δημόσιο παρέμεναν στα συρτάρια. Όλες αυτές οι υποθέσεις είναι πλέον στη Δικαιοσύνη και από τη Βουλή θα προχωρήσουν Εξεταστικές Επιτροπές».

«Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τίποτα», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Αν χτυπήσουν την Ελλάδα, αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ

Για το μεταναστευτικό είπε ότι η πρόσφατη επιστολή ανώτατου αστυνομικού που αποστρατεύτηκε, γράφτηκε για να δημιουργηθεί ρήγμα στην κυβέρνηση, μεταξύ Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, είπε, είναι αυτό που περιέγραψε με δήλωσή του χθες ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς, «όταν είπε ότι "εάν θέλετε να ρίξετε την Ελλάδα, να ξέρετε ότι πλέον θα γίνει κατευθείαν πύλη εισόδου τζιχαντιστών". Δηλαδή, αν πάνε να χτυπήσουν την Ελλάδα, να ξέρουν ότι εμείς αύριο το πρωί αναστέλλουμε τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, παίρνουν οι μετανάστες τα χαρτιά τους και την ταυτότητά τους και πάνε στο Βερολίνο. Μεταξύ αυτών των μεταναστών, αν υπάρχουν και κάποιοι που έχουν περάσει και για τους οποίους δεν έχει ελεγχθεί αν βρίσκονται στο πλευρό του ISIS, θα είναι ευθύνη της Ευρώπης που θα έχει αποφασίσει να χτυπήσει την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ασκεί η σημερινή κυβέρνηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)