to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 24.03.2022

Διεθνή

Oυκρανία: Ρωσικό μεταγωγικό τυλίχτηκε στις φλόγες στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ (βίντεο)

Το ρωσικό μεταγωγικό πλοίο Όρσκ, τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι Μπερντιάνσκ στην Αζοφική Θάλασσα, όπως αποδεικνύει σειρά από βίντεο που βγήκαν στη δημοσιότητα


Στο τελευταίο από μια σειρά βίντεο, το οποίο σύμφωνα με το Reuters τραβήχτηκε μέσα από το κατεχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις Μπερντιάνσκ, διακρίνεται το πλοίο Όρσκ να φλέγεται, και άλλα δύο πλοία, το ένα εκ των οποίων υπέστη ζημιές, να αποπλέουν μετά την έκρηξη.

Το πρωί της Πέμπτης οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την καταστροφή του πλοίου αναφέροντας: «Στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ που κατείχε η Ρωσική Ομοσπονδία, καταστράφηκε το μεγάλο μεταγωγικό πλοίο Όρσκ του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας των εισβολέων». Είναι πάντως ασαφές αν πρόκεται για αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης ή δολιοφθοράς στο Μπερντιάνσκ

Από νωρίτερα σήμερα, αναρτήσεις σε ουκρανικούς λογαριασμούς social media παρουσίαζαν βίντεο από τα όσα φέρονται να συνέβηκαν το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ στην νότια Ουκρανία, το οποίο ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και πολλές ημέρες.

Στο σημείο αυτό ήταν δεμένο το μεταγωγικό Orsk (Project 1171 κλάσης Tapir για τους Ρώσους, Aligator για το ΝΑΤΟ). Η εκεί παρουσία του έχει προβληθεί εκτενώς στα ρωσικά ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες. Κατά τα φαινόμενα, εντός του μεταγωγικού ή δίπλα σε αυτό (καθώς υπάρχουν εκεί δεξαμενές καυσίμων) ξέσπασε φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα στο πλοίο. Η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για δική της ενέργεια και καταστροφή του Orsk.

Το βίντεο δείχνει ότι αμέσως μετά τις πρώτες εκρήξεις έλυσαν εσπευσμένα και απομακρύνθηκαν από δίπλα του δύο ακόμη πλοία, με το ένα εξ αυτών να φλέγεται εμφανώς σε σημείο του καταστρώματός του. Οι ενδείξεις θέλουν τουλάχιστον το ένα και πιθανώς και τα δύο να είναι επίσης μεταγωγικά, κλάσης Ropucha.

Στο βίντεο φαίνεται να διακρίνεται ο αριθμός 55 στην πλευρά του ενός από αυτά, κάτι που θα σήμαινε ότι πρόκειται για το Aleksandr Otrakowski. Δεν είναι εμφανής ο αριθμός του δεύτερου που φλέγεται, ώστε να είναι σαφές αν είναι κάποιο από τα ίδιας κλάσης Kaliningrad, Minsk ή Korolev.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)