to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 06.09.2022

Πολιτική

Όταν ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο γιατί είναι θεσμικός (Βίντεο)

«Είμαι ένας πολιτικός που πορεύεται με κανόνες» έλεγε κάποτε ο πρωθυπουργός διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του και ισχυριζόμενος ότι η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι «σοβαρή»


(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ακόμα ένα κυβερνητικό αφήγημα πέφτει στο κενό αφού, σε αντίθεση με παλαιότερους ισχυρισμούς υπουργών, στελεχών του Μαξίμου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, όλο και πληθαίνουν πλέον οι φωνές που προαναγγέλλουν μια νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Την ώρα που, τις τελευταίες μέρες, κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις ύφους «ήξεις αφίξεις» αφήνουν υπονοούμενα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, θυμόμαστε ότι στα τέλη Μαρτίου 2022, σε συζήτηση στο πλαίσιο  του Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ισχυριζόταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρό ενώ για τον εαυτό του έλεγε πως είναι «ένας υπεύθυνος, θεσμικός πολιτικός».

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται ξεκάθαρα η τότε θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Λέτε αν θα ξαναλλάξω τον εκλογικό νομό;» διερωτάται και συνεχίζει με στόμφο: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είμαι ένας υπεύθυνος, θεσμικός πολιτικός ο οποίος έχει μάθει να πορεύεται με κανόνες».

Δεν κρύβεται πια το πόσο πιεσμένος είναι ο πρωθυπουργός από τα εσωτερικά μέτωπα, και ο πανικός που φαίνεται να διακατέχει το κυβερνητικό επιτελείο δείχνει να αναζητά διέξοδο σε εκλογικά μαγειρέματα και λύσεις απελπισίας, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία.

O αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε καυστικά στο twitter ότι «Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο που ο ίδιος ψήφισε! Αν το κάνει, παρά τις κατηγορηματικές δικές του διαψεύσεις, εκτός από λαθρακουστής, θα γίνει ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)