to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:25 | 11.08.2016

Οικονομία

Οριστικά εκτός αδειών το Mega, στο τέλος Αυγούστου η δημοπρασία

O φάκελoς του Mega κρίθηκε εξαιρετικά ελλιπής και απορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή


Το Mega, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» και του typologies.gr βγαίνει οριστικά εκτός διαδικασίας για την τηλεοπτική αδειοδότηση, μια και ο φάκελός του κρίθηκε εξαιρετικά ελλιπής και απορρίφθηκε από την ειδική επιτροπή.  Σήμερα το μεσημέρι στις 3 μ.μ. θα έχουμε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την ανακοίνωση της τελικής λίστας των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ενώ θα μάθουμε και την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η δημοπρασία, πιθανότατα στο τέλος του μήνα. 

Το Mega διαγράφεται οριστικά και αμετάκλητα, αντιθέτως οι δύο εταιρείες που κόπηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, η «Dimera» του Ιβάν Σαββίδη και η «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος ΙΤV» των Κυπρίων, περνούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τελική φάση μιας και συμπλήρωσαν επαρκώς τον φάκελό τους με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Ο Μανώλης Καψής, διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, είναι λίγο δύσκολο να ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μετά το άδειασμα που «έφαγε» πρόσφατα από τον μεγαλομέτοχο της «Τηλέτυπος», Φώτη Μπόμπολα ο οποίος ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή ότι οι ίδιοι οι μέτοχοι και όχι η κυβέρνηση είναι οι υπεύθυνοι για το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός.  Οι τρεις τους δηλαδή, ο ίδιος, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Αυτοί εγκατέλειψαν το κανάλι στο έλεος του Θεού, αυτοί δεν προχώρησαν στις απαραίτητες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που εξήγγειλαν πολλάκις και με φανφάρες, αυτοί άφησαν τις τράπεζες και, κυρίως, τον κόσμο, απλήρωτο. 

Στη... χειρότερη κατάσταση ωστόσο δεν βρίσκονται οι τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες (σιγά...), αλλά οι εργαζόμενοι του Mega, όπως σχολιάσει και η «Εφ.Συν.». Είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, από σήμερα θα έχουν και μια αγωνία παραπάνω, μια και το φάσμα της ανεργίας πλησιάζει απειλητικά, ενώ παραμένουν και εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούν να διαφύγουν.  Ούτε καν σε επίσχεση εργασίας δεν μπορούν να προχωρήσουν, αφού οι ιδιοκτήτες του Mega φροντίζουν στις... πρέπουσες ημερομηνίες να πιστώνουν κάποια χρήματα στους λογαριασμούς τους ώστε να τους αφαιρούν το δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος.  Ας τους απολύσουν τουλάχιστον, δίνοντάς τους και τις αποζημιώσεις τους. Πολλοί το επιθυμούν εκεί, απηυδισμένοι πια. Να το μεταφέρει στους υπεύθυνους ο Μανώλης Καψής αν είναι, όπως τόσο καιρό μετέφερε τα φιρμάνια των εργοδοτών του σπεύδοντας να καθησυχάσει τους αγωνιώντες εργαζόμενους πως όλα βαίνουν καλώς και, σήμερα-αύριο, οι μέτοχοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη; 

Η δημοπρασία

Στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι μηχανές δουλεύουν ακατάπαυστα και στο «φουλ». Τα γραφεία του υπουργού Επικρατείας και του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ασχολούνται εντατικά με την προετοιμασία της διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που θα πραγματοποιηθεί –όπως όλα δείχνουν- χωρίς καθυστέρηση, στο τέλος του μήνα. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι και αμελητέες.

Οι «βαριές» δουλειές έχουν ήδη γίνει: Οι φάκελοι των υποψηφιοτήτων έχουν ελεγχθεί από την ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών, η Επιτροπή έχει τσεκάρει κάθε λεπτομέρεια στα χαρτιά των συμμετεχόντων, ενώ ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εγκατάσταση του διεθνώς πιστοποιημένου πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την διεξαγωγή της δημοπρασίας, ανατέθηκε στη Singular Logic, μια εταιρία με τεράστια πείρα στη δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων για πάνω από τρεις δεκαετίες.

«Η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Τώρα πλέον μένει τακτοποιηθούν και οι «λεπτομέρειες» -οι οποίες, ωστόσο, θα κρίνουν την αρτιότητα του διαγωνισμού.

Αρχικά, η διαμόρφωση των αιθουσών που θα «φιλοξενήσουν» τη δημοπρασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, εκτός από τη μεγάλη, εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας, που θα αποτελέσει το «στρατηγείο» της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και των ανθρώπων της υπηρεσίας που θα συνδράμουν το έργο της, θα αξιοποιηθούν και πολλά γραφεία του προσωπικού, τα οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να διευκολύνουν την πορεία του διαγωνισμού και θα σφραγιστούν.

Το μοναδικό που θα «συνδέει» την αίθουσα και τα «αρχηγεία» θα είναι το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, το οποίο εγκαταστάθηκε μετά από αυτοψία και μελέτη των ειδικών συνθηκών διεξαγωγής της δημοπρασίας από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, κάποιες μέρες πριν το… σφύριγμα της έναρξης, το κτίριο στη συμβολή Φραγκούδη και Πάντου θα αδειάσει. Οι υπηρεσίες του θα αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους ώστε να μπορεί το  διαπιστευμένο προσωπικό να ασχοληθεί απερίσπαστα με τον ιστορικό διαγωνισμό.

Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της ΓΓΕΕ, «τα πάντα θα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια. Τις ημέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός μέσα στο κτίριο θα βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο όσοι ασχοληθούν με αυτόν, όσοι ‘τρέχουν’ τη διαδικασία όλους αυτούς τους μήνες. Όλοι οι υπόλοιποι θα… απόσχουν!». Αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο διασφάλισης της αδιαβλητότητας και της διαφάνειας της διαδικασίας.

Η ηγεσία της ΓΓΕΕ, άλλωστε, φαίνεται να μην έχει αφήσει τίποτα στην τύχη: Γίνονται τακτικά εκπαιδεύσεις του (επιλεγμένου) προσωπικού και οι προσομοιώσεις της δημοπρασίας, έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες στα αναλώσιμα (χαρτιά Α4, τόνερ εκτυπωτών, φάκελοι, γραφική ύλη) και διενεργούνται συνεχείς τεχνικοί έλεγχοι στις εγκαταστάσεις – με στόχο όλα να δουλέψουν ρολόι, από τη σύνδεση στο ίντερνετ μέχρι τον κλιματισμό και τους ανελκυστήρες! Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί διάφορες «πρόβες τζενεράλε», προκειμένου τη μεγάλη ημέρα να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)