to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ορατό πέρασμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πάνω από την Ελλάδα – Live streaming από τις κάμερες του σταθμού

Το πέρασμά του θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22:20-22:26 και στις 22:22 θα μπορεί κανείς να τον διακρίνει καθαρά, χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου, 10 μοίρες νοτιοδυτικά, ως φωτεινό σημείο που θα κινείται με ταχύτητα με πορεία βορειοανατολικά.


Ορατός θα είναι απόψε Τρίτη 26 Ιουλίου ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) στον αττικό ουρανό. Το πέρασμά του θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22:20-22:26 και στις 22:22 θα μπορεί κανείς να τον διακρίνει καθαρά, χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου, 10 μοίρες νοτιοδυτικά, ως φωτεινό σημείο που θα κινείται με ταχύτητα με πορεία βορειοανατολικά.

coord-issΟ Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που φέρει στο εξωτερικό του τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα μεταδίδει απευθείας online video με εντυπωσιακές εικόνες της γης από το διάστημα, στο πλαίσιο του πειράματοςHDEV (ο High Definition Earth Viewing) με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης των διαστημικών περιβαλλοντικών συνθηκών στην ποιότητα των βίντεο. Τα συλλεχθέντα στοιχεία θα βοηθήσουν τους ειδικούς στο να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό για μελλοντικές αποστολές, όμως την ίδια ώρα στους χρήστες του διαδικτύου προσφέρεται ένα μοναδικό θέαμα.

iss-1Μπορείτε να παρακολουθήσετε τo απευθείας live streaming από τις κάμερες του σταθμού στο σύνδεσμο http://eol.jsc.nasa.gov/HDEV/

Εάν κάποιος επιθυμεί να λαμβάνει προσωπικές ειδοποιήσεις σχετικά με τις με τις εμφανίσεις του Σταθμού μπορεί να εγγραφεί στη σχετική υπηρεσία της NASA, Spot the Station.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)