to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 24.02.2021

Κοινωνία

Ομόφωνη απόφαση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για απεργία-αποχή από την παρωδία της αξιολόγησης Κεραμέως

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ κρίνει τη διαδικασία της αξιολόγησης Κεραμέως ως μια διαδικασία παρωδία


Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με σημερινή του ομόφωνη απόφαση κηρύττει απεργία-αποχή καλύπτοντας μέλη Συλλόγων Διδασκόντων αλλά και τους Συλλόγους που αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α’/11-6-2020) και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36 καθώς και την Υ.Α. 6603/ΓΔ4 (ΦΕΚ 140/20-01-2021).

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας κρίνει τη διαδικασία της αξιολόγησης Κεραμέως ως μια διαδικασία παρωδία, διότι:

«Για μια ακόμη φορά χωρίς ουσιαστικό διάλογο επιβάλλει – και μάλιστα καταστρατηγώντας ακόμη και την ίδια τη δική της υπουργική απόφαση – διαδικασίες αξιολόγησης και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου με κλειστά σχολεία λόγω lockdown, με αποκαμωμένους εκπαιδευτικούς λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας τους τη δύσκολη αυτή περίοδο. Στόχος της δεν είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης ή του παιδαγωγικού έργου. Είναι η προσχηματική χρήση αυτής της λειψής και στρεβλής διαδικασίας, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ο νεοφιλελεύθερος σχεδιασμός εμπορευματοποίησης του χώρου της εκπαίδευσης.

Η εφαρμογή διαδικασιών «αξιολόγησης» σε ιδιωτικά σχολεία-οίκους εμπορίου, όπου ήδη η κ. Κεραμέως έχει δώσει στους σχολάρχες τη δυνατότητα να «αξιολογούν» με άλλου τύπου κριτήρια τους αναλώσιμους υπαλλήλους, προκαλεί τη θυμηδία αλλά και την αγανάκτηση. Στην εργοδοτική θηριωδία και με τη συνδρομή των κομματικών φίλων και χρηματοδοτών στα ιδιωτικά σχολεία, άλλωστε, θα καταφύγει κατά τη γνωστή συνήθειά της η κ. Κεραμέως για να «δικαιώσει» την αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλει μέσω απειλών στο δημόσιο».

tags: ΟΙΕΛΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)