to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 25.07.2014

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Χαρδούβελη στο Μαξίμου

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποίησαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γκίκας Χαρδούβελης και Χρήστος Σταϊκούρας στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών εν όψει και της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου στο οποίο θα συμπεριληφθούν τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της δόσης τους 1 εκατ. ευρώ.

Πάντως, από κυβερνητικούς παράγοντες διαδίδεται πως θα υπάρξει και νέα συνάντηση στο Μαξίμου για το θέμα των ενστόλων, ενώ αντιπροσωπεία των τελευταίων θα έχει συνάντηση με τους κκ Γκίκα Χαρδούβελη και Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να συζητηθεί η αποκατάσταση των μισθών τους (σχετική απόφαση ΣτΕ).

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την υποδόση του 1 δισ. ευρώ του Αυγούστου.
 

Το υπουργείο Οικονομικών συλλέγει από τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης τις διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο και κάποιες από αυτές βρίσκονται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να προσδιορισθεί το κόστος τους στον προϋπολογισμό.

Χαρδούβελης: Είμαστε σε διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα

"Συζητήσαμε για τα προαπαιτούμενα. Τα δουλεύουμε, είμαστε σε διαπραγμάτευση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είπε πως δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα των ενστόλων, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια γενική κουβέντα γι' αυτό. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, με βάση κυβερνητικές πηγές, θα υπάρξει προσεχώς και νέα συνάντηση στο Μαξίμου, αφού θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του κ. Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία τους την προσεχή Δευτέρα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)