to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 29.09.2014

Διεθνή

Το... ολόγραμμα του Julian Assange σε συνέδριο στις ΗΠΑ (βίντεο)

Ο Julian Assange, έστω και μέσω τεχνολογίας, κατάφερε να ξεφύγει από τον αποκλεισμό στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και πήρε μέρος στο Nantucket Project 2014 όχι ως φυσική παρουσία αλλά ως... τρισδιάστατο ολόγραμμα


Την Κυριακή ο σκηνοθέτης Eugene Jarecki πήρε συνέντευξη από το ολόγραμμα του 43χρονου Αυστραλού Julian Assange, στο πλαίσιο του συνεδρίου Nantucket Project, στη Μασαχουσέτη.

Ο Julian Assange, έστω και μέσω τεχνολογίας, κατάφερε να ξεφύγει από τον αποκλεισμό στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και πήρε μέρος στο Nantucket Project 2014 όχι ως φυσική παρουσία αλλά ως ολόγραμμα.

View image on Twitter

Το ολόγραμμα του Assange, αναφέρθηκε στα ζητήματα λογοκρισίας και την χειραγώγηση της ιστορίας. Οι άνθρωποι σήμερα μπορούν πολύ εύκολα να διαγράψουν την ιστορία είπε ο ιδρυτής του Wikileaks και αναφέρθηκε στη ρήση του Orwell ότι «Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει και το παρελθόν. Και όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει και το μέλλον».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα και περισσότεροι άνθρωποι, σε μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση μαθαίνουν για το περιβάλλον τους και την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων. Ο Assange, επανέλαβε και τις καταγγελίες που είχε κάνει σε πρόσφατη συνέντευξή του για το ρόλο της Google, και τις σχέσεις της εταιρείας με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Το Nantucket Project, είναι ετήσιο συνέδριο στο οποίο συγκεντρώνονται καινοτόμοι επιχειρηματίες, διανοούμενοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Για το ολόγραμμα του Ασάνζ, που εμφανίστηκε στην εκδήλωση της Μασαχουσέτης, φρόντισε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Alki David, του οποίου η εταιρεία Hologram USA, κατέχει την σχετική τεχνολογία που έκανε την μετάδοση της συνέντευξης δυνατή.

View image on Twitter

 
tags: Ασάντζ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)