to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 04.04.2023

Διεθνή

Ολλανδία: Αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε γερανό που εκτελούσε εργασίες συντήρησης - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Μια επιβατική αμαξοστοιχία στην Ολλανδία προσέκρουσε σήμερα σε γερανό που εκτελούσε εργασίες συντήρησης και βρισκόταν πάνω στις σιδηρογραμμές, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο χειριστής του γερανού και να τραυματισθούν δεκάδες επιβάτες του τρένου, καθώς ο συρμός εκτροχιάσθηκε και έπεσε σε έναν αγρό, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Οι εργασίες συντήρησης ήταν προγραμματισμένες και ρουτίνας, αλλά «δεν έχουμε ιδέα πώς ο γερανός βρέθηκε πάνω στις σιδηρογραμμές, οι οποίες εξακολουθούσαν να είναι ανοικτές στην κυκλοφορία», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Τζον Φόπεν, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ProRail που συντηρεί τις σιδηρογραμμές.

Ομάδες διάσωσης απομάκρυναν τους τραυματίες επιχειρώντας μέσα στο σκοτάδι πριν από την αυγή στο σημείο του δυστυχήματος κοντά στο Φόορσχοτεν, ένα χωριό κοντά στη Χάγη. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3:25 π.μ. (04:25 ώρα Ελλάδας) στην αμαξοστοιχία που εκτελούσε νυκτερινό δρομολόγιο από την πόλη Λάιντεν προς τη Χάγη, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Δεκαεννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Σε άλλους προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Χάγης και Λάιντεν θα ανασταλούν για ημέρες, ανακοίνωσε η ProRail.

«Ο γερανός συμμετείχε σε εργασίες συντήρησης σε δύο γραμμές οι οποίες είχαν κλείσει για την κυκλοφορία, ενώ δύο άλλες από τις συνολικά τέσσερις γραμμές παρέμεναν ανοικτές για την κυκλοφορία των τρένων», δήλωσε ο Φόπεν της ProRail.

Έρευνες έχουν ξεκινήσει για να διαπιστωθούν τα αίτια της σύγκρουσης και να αποφευχθούν νέα δυστυχήματα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η ολλανδική κατασκευαστική εταιρεία BAM δήλωσε στην εφημερίδα NRC και στο πρακτορείο ειδήσεων ANP πως στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένας από τους εργαζομένους της. Δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο οδηγός του επιβατικού τρένου βρίσκεται στο νοσοκομείο με κατάγματα, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων (NS) Βάουτερ Κόολμεες.

Το πρώτο βαγόνι της νυκτερινής αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκε και βρέθηκε σ' έναν αγρό, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Το δεύτερο βαγόνι είναι πεσμένο στο πλευρό του. Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο τρένο, αλλά κατασβέσθηκε σύντομα.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και η βασιλική οικογένεια ήταν μεταξύ αυτών που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα.

«Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους συγγενείς και σε όλα τα θύματα. Τους εύχομαι τα καλύτερα», ανέφερε ο Ρούτε με μήνυμα στο Twitter. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς όλους τους», ανέφεραν ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)