to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:20 | 02.03.2019

Πολιτική

Ολ. Τελιγιορίδου: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να διορθώσει τα οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διορθώσει τα οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που προκλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, με πυξίδα μια εθνική στρατηγική για τον κλάδο συνολικά, εξέφρασε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου


Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διορθώσει τα οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που προκλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, με πυξίδα μια εθνική στρατηγική για τον κλάδο συνολικά, εξέφρασε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, στη διάρκεια της ομιλίας της σε αποψινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ στο πρώην δημαρχείο Χαλάστρας δήμου Δέλτα, με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές στον πρωτογενή τομέα».

 

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, η κ. Τελιγιορίδου επισήμανε ότι από τον Αύγουστο και μετά που η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, μπορεί πλέον να ασκήσει μια πιο αυτόνομη οικονομική πολιτική - και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διορθωθούν τα οικονομικά προβλήματα των αγροτών που προκλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης». 

Υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να δώσουμε λύσεις σε συνεργασία με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και όχι πίσω από κλειστές πόρτες» η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο για τον αγροτικό τομέα και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών μέτρων όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών κατά το 1/3, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες και τους συνεταιρισμούς, και το ακατάσχετο του λογαριασμού κατά 7.500 ευρώ, που συνολικά με τα 1.250 ευρώ οδηγεί σε ακατάσχετο για τους λογαριασμούς των αγροτών στις 22 χιλιάδες ευρώ. 

 13 άτομα

Μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης «να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που λειτουργούν εις βάρος των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα», η κ. Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στην νέα υπουργική απόφαση για τα μέτρα ελέγχου στο γάλα, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο ή αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων, ώστε να προστατευθούν οι παραγωγοί από αθέμιτες πρακτικές. 

Αναφερόμενη στο υψηλό, όπως αναγνώρισε, κόστος παραγωγής στη χώρα μας, η ίδια επισήμανε ότι εξετάζεται η δυνατότητα μείωσης των τιμών στα φάρμακα και τα λιπάσματα, ενώ σημείωσε ότι εξετάζονται και διάφορα άλλα μέτρα ανακούφισης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Ελλάδας. 

 ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Επιπλέον, η κ. Τελιγιορίδου επανέλαβε ότι βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική έκβαση μιας δυναμικής προσπάθειας ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, είναι η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η αποτύπωση της πραγματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «τα συλλογικά σχήματα μπορούν να θωρακίσουν την παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα στη νέα εποχή». 

Επισημαίνεται ότι στην αποψινή εκδήλωση έδωσε το παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας στη σύντομη τοποθέτησή του, πως «θέλουμε ο τόπος να έχει οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, τώρα που ξεπεράσαμε τα προβλήματα των μνημονίων».

 

Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν και οι βουλευτές της Β' Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος αγροτών. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)