to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 20.03.2017

Κοινωνία

Ο εξαφανισμένος Αρτέμης Σώρρας άσκησε έφεση κατά της απόφασης

Έφεση κατά της απόφασης που τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή άσκησε ο Αρτέμης Σώρρας, μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Νουλέζα.


 Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος έχει εξαφανιστεί, ισχυρίζεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις «πρέπει να έχουν ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία». 

«Συνεπώς η παρεμπίπτουσα απόφαση που απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης λόγω σημαντικού κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης που παρίστατο σε δίκη από διακοπή, μολονότι η κρίση του δικαστηρίου είναι ανέλεγκτη πρέπει να έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, διαφορετικά ιδρύεται από το άρθρο 510 παρ1 στοιχεία Δ'  ΚΠΔ λόγος αναίρεσης. Tο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα χωρίς την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και προχώρησε στην έρευνα της υπόθεσης και την καταδίκη του κατηγορουμένου» αναφέρει ο κ. Νουλέζας και συμπληρώνει:

«Κατά την γνώμη μου καθόσον δεν υπήρχε αποδεδειγμένα δυνατότητα εκπροσωπήσεως του κατηγορούμενου από τον φυσικό συνήγορο του που παρίστατο στο Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, εσφαλμένα απέρριψε το αίτημα αναβολής το δικαστήριο». 

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα προανήγγειλε ότι σκοπεύει να ασκήσει άμεσα και αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής.  (πηγή: Έθνος)

 

Πού ψάχνει η αστυνομία τον Αρτέμη Σώρρα

Η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει εξονυχιστικά το βίντεο του Σώρρα με όσα είπε το Σάββατο, ώστε να βρει κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στη σύλληψη του.

Από τις έρευνες στα αεροδρόμια της χώρας φαίνεται πως δεν έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, τουλάχιστον αεροπορικώς, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ίσως έχουν φύγει ακτοπλοϊκώς για κάποιο κοντινό προορισμό, όπως η Ιταλία, και στη συνέχεια ταξίδεψαν για Λατινική Αμερική. 

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα imerisia.gr, από το Σάββατο το πρωί έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικές έρευνες στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς και σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για να διαπιστωθεί αν έχει εκδοθεί εισιτήριο στο όνομά του, ενώ την ίδια ώρα γίνονται έρευνες για να εντοπιστεί το που είναι μέσω του κινητού του. 

Όσον άφορα τα διαδικτυακά «αποτυπώματα» του επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», οι Αρχές ερευνούν το βίντεο 21 λεπτών που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου ο Σώρρας επιτίθεται στη Δικαιοσύνη και απειλεί:

«Φωτιά και λάβρα» είναι ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, όχι μόνο για τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά κυρίως για τη σύζυγό του Βάια Ρούγγλιου.

Μιλώντας στη Realnews αμέσως μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πάτρας, που καταδίκασε, κατόπιν δικής του μήνυσης, το ζεύγος Σώρρα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών τον καθένα -και μάλιστα χωρίς αναστολή- για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, υποστηρίζει ότι όλα σχεδιάζονται από αυτήν.

«Ο ιθύνων νους είναι η σύζυγος του Σώρρα. Αυτή είναι η απατεώνισσα. Αυτή τα δημιούργησε όλα, καθώς εμφανίζεται ως “γραμματιζούμενη” λόγω του ότι έχει τελειώσει ένα ΤΕΙ, σε αντίθεση με τον Σώρρα, που είναι τελειόφοιτος… Δημοτικού. Έχει βάλει μπροστά αυτόν τον ηλίθιο, ο οποίος διαθέτει μια λαϊκή αυθεντικότητα και καταφέρνει να πείθει τον κόσμο, κι αυτή από πίσω στήνει σενάρια για το πώς θα εξαπατήσουν τον κόσμο».

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Ο βίος και η πολιτεία του... σωτήρα

Η καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα δεν αποτελεί έκπληξη αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος.

Περιγράφοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση της Περασμένης Παρασκευής, η εφημερίδα αναφέρει:

Το πρώτο σαφές «μήνυμα» για το τι θα επακολουθούσε ήλθε στις αρχές του έτους μετά την αμετάκλητη καταδίκη του Αρτ. Σώρρα και της συζύγου του σε φυλάκιση 28 και 24 μηνών, αντίστοιχα (με 3ετή αναστολή), σε μία υπόθεση όπου ακούστηκαν οι καταγγελίες για υπεξαίρεση των χρημάτων του κουμπάρου του από την πώληση του ΙΧ και έγινε δεκτό ότι αποπειράθηκε να τον εκβιάσει για να πάψει να διεκδικεί επίμονα τα χρήματά του.

Στη δευτεροβάθμια δίκη το περασμένο καλοκαίρι στο Εφετείο Πατρών, που αποτέλεσε ουσιαστικά τον προπομπό της νέας καταδίκης, ακούστηκαν από βαριές έως περίεργες, ακόμα και «αστείες» φράσεις γύρω από τον βίο και την πολιτεία του Αρτ. Σώρρα, και μάλιστα από ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ κοντά του, λόγω κουμπαριάς, φιλικής σχέσης, αλλά και της διαχείρισης δικαστικών υποθέσεών του.

Η αντιδικία εκείνη (για την οποία το ζεύγος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 36 και 33 μηνών, αντίστοιχα) ξεκίνησε όταν ο τ. δικηγόρος και κουμπάρος του πληροφορήθηκε ότι ο Αρτ. Σώρρας είχε μεν πουλήσει το ΙΧ του (μία BMW) όπως του ζήτησε (για να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα για σοβαρούς λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου), αλλά παρακράτησε τα χρήματα (που με διπλή πώληση, κατά τις καταγγελίες του, έφθασαν τα 90.000 ευρώ).

Στην αναζήτηση του ποσού (όπως κατήγγειλε ο κουμπάρος και συμφώνησε το Εφετείο), ο Αρτ. Σώρρας αντέδρασε με εξώδικο ψευδές σε περιεχόμενο, απειλές για μηνύσεις και αναφορές στον δικηγορικό σύλλογο ότι δήθεν του χρωστούσε και αυτός χρήματα, καταλογίζοντάς του δήθεν κακό χειρισμό υποθέσεων, ακόμα και οφειλή για πλακάκια που έβαλε σε συγγενικό του σπίτι!

Ο κουμπάρος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και στη δίκη-προπομπό κατέθεσε ότι ο Αρτ. Σώρρας τον απειλούσε πως θα τον ψήσει και θα τον τηγανίσει εάν δεν έκανε πίσω και για να τον τρομοκρατήσει, κάποια στιγμή του εμφάνισε και μία ταυτότητα της ΚΥΠ, απειλώντας τον ότι θα τον βρουν στα χαντάκια!

«Είχα τη βλακεία να πιστεύω ότι το τελευταίο του θύμα θα ήμουν εγώ», είπε στους δικαστές ο δικηγόρος-κουμπάρος Φ. Λεπίδας, «σφάζοντάς» τον κυριολεκτικά με αναφορές του σε «απατεωνιές», «βρωμιές», «παντελονιάσματα» (όπως τόνισε), με ισχυρισμούς ότι έχει κάνει το ίδιο και με ΙΧ άλλου, αλλά και με διακωμώδηση των ισχυρισμών περί ομολόγων 600 δισ., για την επιστολή προς τον Ομπάμα κ.λπ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)