to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 05.11.2015

Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: Απαραίτητη η ταχεία ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του δασολογίου

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την έντονη αντίρρησή τους στην κατεπείγουσα τροπολογία της τελευταίας στιγμής για την αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη αντίρρησή τους στην κατεπείγουσα τροπολογία της τελευταίας στιγμής για την αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών. Η ψήφιση τέτοιων διατάξεων στη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες (κατάθεση και ψήφιση την ίδια μέρα), έχει επανειλημμένως καταγγελθεί από τους Οικολόγους Πράσινους ότι καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας και διαλόγου.

Οι αντιρρήσεις των Οικολόγων Πράσινων βασίζονται σε πολύ σοβαρές, επανειλημμένως διατυπωμένες τα τελευταία χρόνια, επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα των αυθαιρέτων, που έχουν κριθεί παράνομα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και αφορούν:

-  Την ενδεχόμενη παραβίαση του άρθρου 24 για την συνταγματική προστασία της δασικής γης, όσο και την αντισυνταγματικότητα παρέμβασης της κυβέρνησης και της Βουλής σε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

- Το πάγωμα των κατεδαφίσεων θα ισχύσει για πολλά χρόνια και πιθανόν επ' αόριστον, καθώς δεν υπάρχει κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ούτε για τη σύνταξη ούτε για την κύρωση των δασικών χαρτών. 

- Το γεγονός ότι ένα τέτοιο μέτρο αποτελεί επέκταση και ολοκλήρωση της μνημονιακής επιταγής της άκριτης "τακτοποίησης" των υπόλοιπων αυθαιρέτων. 

Χωροταξικός σχεδιασμός με την δυνητικά επ' αόριστον αναστολή κατεδάφισης τελεσίδικα κατεδαφιστέων αυθαιρέτων, είναι ουσιαστικά κάλυψη των παρανομιών εις βάρος του περιβάλλοντος, της οικονομίας, τη συνταγματικής νομιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ζητούμε την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευσης επί του θέματος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)