to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 03.03.2021

Πολιτική

Οι τομεάρχες Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στη Βουλή τα φαινόμενα λογοκρισίας και χειραγώγησης στην ΕΡΤ

Χρειάστηκε τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι το ραβασάκι της λογοκρισίας στην ΕΡΤ δεν ήταν ούτε πλαστό


Ση δήλωση  του τομεάρχη και της αναπλ. τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  Μάριου Κάτση – Νατάσας Γκαρά, τονίζεται:

«Χρειάστηκε τρείς ολόκληρες εβδομάδες για να παραδεχτεί η κυβέρνηση ότι το ραβασάκι της λογοκρισίας στην ΕΡΤ δεν ήταν ούτε πλαστό, ούτε προβοκάτσια, ούτε και κακόβουλη ενέργεια, όπως υποστήριζε μέχρι τώρα.

Η απάντηση του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτη Καφαράκη, προς τους αρμόδιους Τομεάρχες Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Κάτση και Α. Γκαρά, είναι αποκαλυπτική και εκθέτει τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για όσα υποστήριξε στη Βουλή:

1)    Πιστοποιεί την γνησιότητα της οδηγίας της ντροπής.

2)    Επιβεβαιώνει την ομερτά προπαγάνδας που έχει επιβληθεί στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί για συγκάλυψη του γεγονότος της Ικαρίας.

3)    Επιβεβαιώνει, επίσης, την εντολή για παρουσίαση προσωπικών και μόνο φωτογραφιών του κ. Λιγνάδη. Αλήθεια, αν, όπως υποστηρίζει, αυτή είναι μια πάγια τακτική της ΕΡΤ - όταν πρόκειται για πρόσωπα που ελέγχονται -  γιατί χρειάστηκε η τοιχοκόλληση ειδικής εντολής;

4)    Ξεσκεπάζει την απίστευτη ευθυνοφοβία και αποδιοργάνωση του δήθεν επιτελικού κράτους. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτή την πρωτοφανή απόπειρα λογοκρισίας, αλλά παρουσιάζεται ως πάγια πρακτική.

5)    Δημιουργεί αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Καφαράκης προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για το φιάσκο στους εργαζόμενους όταν ο ίδιος φέρει το βάρος της ευθύνης που απορρέει από τη θέση του.

6)    Τέλος, εξίσου αλγεινή εντύπωση δημιουργεί το γεγονός πως μετά και την παραδοχή της ντιρεκτίβας από την ΕΡΤ, ο κ. Λιβάνιος αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η απάντηση που λάβαμε είναι τρανή απόδειξη μιας τραγικής απόπειρας χειραγώγησης από ευθυνόφοβα χρυσοπληρωμένα στελέχη που κρύβονται μπροστά στις αποκαλύψεις, προκειμένου να σώσουν εαυτόν, και αφού πρώτα δείξουν ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο, μετά προσπαθούν να ενοχοποιήσουν και αθώους. Παράλληλα, πιστοποιεί τη μετατροπή της Δημόσιας Τηλεόρασης σε κομματικό Μέσο της Κυβέρνησης ΝΔ.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)