to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 29.06.2023

Πολιτική

Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παραίτηση Τσίπρα

Το σημερινό μήνυμα του Αλ. Τσίπρα αποτελεί παρακαταθήκη ενότητας και προοπτικής για το παρόν και το μέλλον σχολιάζουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις και αναρτήσεις τους στα social media την παραίτηση του από την ηγεσία του κόμματος.


Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι παραιτείται από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του κόμματος μέσω των social media στις οποίες τονίζεται κυρίως η προσφορά του αλλά και την προσωπικότητα του. Ο Αλέξης Τσίπρας πρωτοστάτησε στα μεγάλα επιτεύγματα της Αριστεράς στην χώρα γιγαντώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας σε δύσκολους καιρούς και βγάζοντας την χώρα από τα μνημόνια που την είχαν βάλει η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και ρυθμίζοντας το δημόσιο χρέος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης σε ανάρτηση του στο Facebook σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα πως «ό,τι θετικό πετύχαμε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση έχει τη δική του σφραγίδα». Όπως τονίζει «Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια ως ένα συλλογικό εγχείρημα ανανέωσης και ελπίδας. Και για την Αριστερά και για τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίστηκε όσο κανείς μαζί του.
Στάθηκε όρθιος απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έγινε ο πρώτος Πρωθυπουργός της Αριστεράς στους πιο δύσκολους καιρούς της πρόσφατης ιστορίας της χώρας. Και κατόρθωσε από τη χρεοκοπία να την οδηγήσει το 2018 έξω από τα μνημόνια, επαναφέροντάς τη σε ομαλές συνθήκες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη αγώνων & διακυβέρνησης δεν έκλεισε τον κύκλο του αλλά βρίσκεται μπροστά σε νέες πραγματικότητες & προκλήσεις» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση του στο Twitter έγραψε «Οσα σημαντικά πέτυχε ο ⁦ΣΥΡΙΖΑ ⁩ τα τελευταία 15 χρόνια μας κάνουν υπερήφανους. Και τα πιστώνεται πρωταρχικά ο Αλέξης ⁦Τσίπρας»⁩ Ενώ σημειώνει πως «το σημερινό μήνυμα αποτελεί παρακαταθήκη ενότητας και προοπτικής για το παρόν και το μέλλον. Όλες και όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση!».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτηση του στο facebook σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Μαζί στην Νεολαία Συνασπισμού, στην "Ανοιχτή Πόλη", στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί στα δύσκολα και στα εύκολα».

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως έγραψε μεταξύ άλλων είναι «ο πολιτικός που το 2012 ανέλαβε την ευθύνη και μίλησε για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Για μια Αριστερά που θα μπορεί να πετυχαίνει νίκες στο σήμερα, να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων.
Για μια κυβέρνηση που το 15-19 κατάφερε να μειώσει την φτώχεια και τις ανισότητες, να δώσει τέλος στο καθεστώς εξαίρεσης που είχαν δημιουργήσει τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και η χρεοκοπία. Που στήριξε τον κόσμο της εργασίας και το καθολικό δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία». 

«Αλέξη, σε ευχαριστούμε για όλα. Είμαστε πολύ τυχεροί και είναι τιμή μας. Ο αγώνας συνεχίζεται» καταλήγει στη δήλωση του ο Ν. Ηλιόπουλος.

Για έναν σπουδαίο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει σήμερα έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος. «Ένας κύκλος που μας έχει χαρίσει πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες. Όλους αυτούς τους λόγους περηφάνειας τους πιστώνεται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε.

Και προσθέτει: «Η πολιτική του συγκρότηση, η αγωνιστικότητα και η εντιμότητά του αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο κόμμα μας. Το σημερινό μήνυμα είναι ένα και δυνατό: όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανασυγκρότηση».

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Ακρίτα έγραψε στα social media για τον Αλ. Τσίπρα: «Έντιμος όσο κανείς. Οραματικός σε όλη την πορεία του. Γενναίος μέχρι την τελευταία στιγμή. Στο πλευρό του ό,τι κι αν αποφασίσει. Ξεκάθαρα πράγματα».

Η Σία Αναγνωστοπούλου έγραψε σε ανάρτηση της «Σεβασμός,  αγάπη και εκτίμηση.
Αγάπη απέραντη.
Θλίψη τεράστια»

Ο Χρήστος Γιαννούλης σημείωσε πως «το ταξίδι άφησε αποτύπωμα στην ιστορία. Η προσωπική συγκίνηση όλων όσοι υπηρετήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρας είναι δεδομένη. Είναι μία ιστορική στιγμή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος ανέφερε σε ανάρτηση του: «Συνομήλικοι, μαζί... το 1990 το 2015 το 2023. Γενναία, σεβαστή και κατανοητή η απόφασή σου σήμερα. Λογική, ακόμα και για τον πιο χαρισματικό και ανθεκτικό της γενιάς μας, μία πολιτική αγρανάπαυση. Αλέξη, Πρόεδρε... σε ευχαριστούμε και συνεχίζουμε...».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης εξήρε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο». Έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο! Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα».

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης υποχέθηκε στο Twitter στον Αλέξη Τσίπρα πως «θα συνεχίσουμε στους δρόμους που χάραξες. Θα επιμείνουμε παλεύοντας να είμαστε χρήσιμοι. Και στο τέλος, πάλι θα νικήσουμε, μαζί. Γιατί θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπως εσύ μας έμαθες να νικάμε. Όπως ορίζει η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Αρβανίτη:

«Ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Και μια Υπόσχεση. Στον Σύντροφο Αλέξη. Στον ηγέτη της Σύγχρονης Ριζοσπαστικής Κυβερνώσας Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μεγάλη παρακαταθήκη μας όσα έκανες για την Αριστερά και τη χώρα. Θα συνεχίσουμε στους δρόμους που χάραξες. Θα επιμείνουμε παλεύοντας να είμαστε χρήσιμοι. Και στο τέλος, πάλι θα νικήσουμε, μαζί. Γιατί θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Όπως εσύ μας έμαθες να νικάμε. Όπως ορίζει η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολλή συγκίνηση και πίστη. Venceremos»!

Ο Μάριος Κάτσης με ανάρτηση του στο Twitter έγραψε μεταξύ άλλων: «Μόνο τιμή και περηφάνεια νοιώθω που έχω υπηρετήσει δίπλα σου. Σε όλες τις στιγμές αναταλάντευντα μαζί σου»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την γενναιότητα, την ικανότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη της Αριστεράς»

Κ. Μάλαμα: «Το πολιτικό άστρο του Αλέξη Τσίπρα θα συνεχίσει να οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη νέα εποχή»

Σωκράτης Φάμελλος: Άμεση αναδιοργάνωση και επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για την προάσπιση των δημοκρατικών ιδεών και αξιών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)