to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να προχωρήσει άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει καλύτερους όρους ευζωίας των ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές φιλοζωικές οργανώσεις και με τον απαραίτητο δημόσιο διάλογο, που δυστυχώς διακόπηκε»


Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή την σημερινή «Παγκόσμια ημέρα των ζώων», οι Οικολόγοι Πράσινοι, ως το μόνο κόμμα που θέτει τα δικαιώματα των ζώων στον πυρήνα της πολιτικής του, τονίζουν: η φιλοζωία δεν είναι πια μια ευπρόσδεκτη ιδιαιτερότητα. Είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος για κάθε περιβαλλοντικά υπεύθυνη πολιτική. Σύμφωνα και με τη νομοθεσία της Ε.Ε., τα ζώα αναγνωρίζονται ως συναισθανόμενα όντα και τα Κράτη Μέλη υποχρεούνται να λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις απαιτήσεις για την ευζωία τους.

Βασικό θέμα η φροντίδα των ζώων συντροφιάς που οφείλει να γίνεται με ευθύνη και αγάπη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να προχωρήσει άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει καλύτερους όρους ευζωίας των ζώων συντροφιάς,  σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές φιλοζωικές οργανώσεις και με τον απαραίτητο δημόσιο διάλογο, που δυστυχώς διακόπηκε. Θεωρούν επίσης την άρση του άγους των αδέσποτων πρώτη προτεραιότητα, και προωθούν μια πολιτική συλλογής των αδέσποτων, φιλοξενίας και στείρωσης τους και διάθεσης προς υιοθεσία, με ενδυνάμωση των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μηχανισμών και χρηματοδότηση της πολιτείας.

Με ιδιαίτερη έμφαση τονίζουμε επίσης σήμερα το γεγονός ότι η βιομηχανική κτηνοτροφία εξελίσσεται σε βασικό παράγοντα κακοποίησης των ζώων αλλά και επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή, πιέζει τη βιοποικιλότητα και υπονομεύει τη δημόσια υγεία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουν ότι η κοινωνία και η πολιτεία δεν μπορούν να μένουν αδρανείς. Ζητούν:

  • στήριξη της βιώσιμης, οργανικής κτηνοτροφίας, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων

  • εξίσωση των επιδοτήσεων σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα

  • δίκαιο επιμερισμό του περιβαλλοντικού κόστους και οφέλους στα διατροφικά προϊόντα, αλλά και

  • πολιτικές που να προωθούν υγιή διατροφικά πρότυπα: με μείωση της κατανάλωσης κρέατος, γαλακτοκομικών και θαλασσινών, για καλύτερη δημόσια υγεία, προστασία της βιοποικιλότητας και για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τη φετινή «Παγκόσμια ημέρα των ζώων», οι Οικολόγοι Πράσινοι στέκονται στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων,  όσων μάχονται για τη φύση, για τα ζώα και για τις επόμενες γενιές.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τα δικαιώματα των ζώων.

 
Η εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)