to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 19.10.2013

Πολιτική

Οι νέοι ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τον αυταρχικό κατήφορο Γεωργιάδη

Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζουν τον χθεσινό δήθεν τυπικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Υπ. Υγείας μετά από εντολή του Άδωνη Γεωργιάδη


Αναλυτικά τα γεγονότα, στο κεντρικό μας θέμα.

Η σημερινή εξευτελιστική συμπεριφορά προς τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που θα εξηγούσε το ζήτημα στο MEGA, ΕΔΩ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας:

«Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζουν τον χθεσινό δήθεν τυπικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Υπ. Υγείας μετά από εντολή του Άδωνη Γεωργιάδη.  Με φασιστικό τρόπο, αγνοώντας τις συνεχείς φωνές των εργαζόμενων και των Κερκυραίων για τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, ο κος Γεωργιάδης έστειλε τα φερέφωνα του με εντολή να αποτελέσουν κυνηγούς κεφαλών στο νέο κύμα διαθεσιμοτήτων- απολύσεων που ετοιμάζει το Υπουργείο και στο κλείσιμο δομών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.  Για άλλη μια φορά με σύμμαχο τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εμφανίζοντας δήθεν το άλλο <άκρο>. 

 Καμία κουβέντα για τις συνθήκες επισφάλειας του νοσοκομείου με οργανική κάλυψη 40%, την παράνομη λειτουργεία των ΤΕΠ, τη μαθητεία, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, την παράνομα γενικευμένη εφημέρευση σε καθεστώς ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες λόγω υποχρηματοδότησης.  Δεν έχουν τίποτα να πουν για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία κρατούν ανοιχτό το νοσοκομείο μας χωρίς κανονική άδεια από το 2011, δουλεύοντας ένας μόνο για 40- 50 κλίνες ασθενών, χωρίς αναρρωτικές, χωρίς ρεπό, απλήρωτοι, με επιστημονικό προσωπικό που σκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη για τη κοινωνία περίοδο, το νοσοκομείο ανοιχτό.

 Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τους 10.000 Κερκυραίους κάθε χρόνο που μεταναστεύουν σε νομούς των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις.  Δείγμα του θράσους του Υπουργού είναι η συνέντευξη που έδωσε σε τοπικά Μ.Μ.Ε. όπου με προκλητικό τρόπο είπε πως οι εργαζόμενοι θα κάθονται «σούζα» όταν θα πραγματοποιείται ο έλεγχος και όποιος αντιδρά θα απολύεται και θύμισε τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό στο ίδιο ύφος πως «έπρεπε να σας απολύσω για να σας δείξω τι εστί βερίκοκο». Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι  προπηλακισμοί και το στίβαγμα γιατρών , προσωπικού, ασθενών, πολιτών στις σκάλες του νοσοκομείου και ο ξυλοδαρμός  ενός συμπολίτη μας δημοσιογράφου.

 Καταδικάζει ο κ. Δένδιας τις απειλές απέναντι στους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας από τους ελεγκτές, τον εγκλωβισμό πολιτών στις σκάλες με άμεσο κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί και το ξυλοδαρμό δημοσιογράφου από αστυνομικούς; Ή μήπως η βία, ηθική, ψυχική και σωματική, τελικά όταν εφαρμόζεται από το όργανα τους κράτους είναι καλή βία;

 Τη Πέμπτη το βράδυ, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, τα άκρα απέκτησαν  πρόσωπο στον Κο Γεωργιάδη και τον σιωπώντα κο Δένδια. Την ακροδεξιά φράξια στη ΝΔ που απειλεί συνεχώς με ένταση και επιδιώκει να διαλύσει και να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ. Έστειλε όμως ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι ο κος Γεωργιάδης και οι υφιστάμενοι του είναι ανεπιθύμητοι στο νησί μας, ότι οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι στις κυβερνητικές πολιτικές αντιστέκονται  και αγωνίζονται! Εμείς σαν αγωνιζόμενη νεολαία δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους επίθεση!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)