to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Η μεγάλη συνάντηση στο Παρίσι

Το 1844, ο Μαρξ συναντήθηκε με τον Ένγκελς στο Παρίσι με αποτέλεσμα να αλλάξει ολόκληρη η ροή της Ιστορίας. Αυτό είναι το θέμα της ταινίας «Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς», του Ραούλ Πεκ. Προβάλλεται επίσης, το «Έγκλημα στο Οράν Εξπρές», το γνωστό μυθιστόρημα της Αγκάθας Κρίστι με τη ματιά του Κένεθ Μπράνα.


Οι τρεις ταινίες οι οποίες συμπληρώνουν την πεντάδα είναι, το κινούμενο σχέδιο «Μια χαρούμενη οικογένεια», το ντοκιμαντέρ «Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης» και η ταινία τρόμου «Saw: Legacy». 

ΟΤΑΝ Ο ΜΑΡΞ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΝΓΚΕΛΣ
LE JEUNE KARL MARX
Σκηνοθεσία:
 Ραούλ Πεκ
Πρωταγωνιστούν: Αουγκούστ Ντιλ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς, Ολιβιέ Γκουρμέ, Χάνα Στιλ, Αλεξάντερ Σιρ, Μαρί Μάινζενμπαχ

Ο 26χρονος Καρτλ Μαρξ φτάνει εξόριστος στο Παρίσι το 1844, μαζί με τη σύζυγό του Τζένι. Εκεί γνωρίζει το Φρίντριχ Ένγκελς, έναν νεαρό γιο εργοστασιάρχη, γνώστη του προλεταριακού κινήματος στην Αγγλία. Οι δύο άνδρες θα δημιουργήσουν ένα νέο όραμα για τον κόσμο, το όραμα του κομμουνισμού. Οι δύο αυτοί νέοι άνδρες, οι οποίοι αν και προέρχονταν από εύπορες οικογένειες αφιέρωσαν τη ζωή τους στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης και σε μεγάλες νίκες του εργατικού κινήματος σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ραούλ Πεκ (ο οποίος σκηνοθέτησε και το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Δεν είμαι ο νέγρος σου»), λέει:

« (…) Αντί να δημιουργήσω ακόμη μία ιστορική ταινία, ο στόχος ήταν να επικεντρωθώ στην αναπαράσταση μιας ατμόσφαιρας, της πυρετώδους πραγματικότητας μιας εποχής και να κάνω το κοινό να βουτήξει στην Ευρώπη του 1840. Ο ηλικιωμένος, μουσάτος άνδρας που επαναπαύεται στο δόγμα του έχει μείνει στην άκρη – στη θέση του, η ταινία μιλάει για τις πνευματικές και σωματικές περιπέτειες της ασταμάτητης τριάδας (Καρλ και Τζένι Μαρξ, Φρίντριχ Ένγκελς) σε μια Ευρώπη γεμάτη εντάσεις, ευάλωτη στη λογοκρισία, στo μεταίχμιο λαϊκών επαναστάσεων χωρίς προηγούμενο, που κορυφώθηκαν, τουλάχιστον όσον αφορά την ταινία, με τη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστο». Μένει εμείς να αναλογιστούμε την Ιστορία που ακολούθησε.
Πριν φτάσουν καν τα τριάντα, ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν τον κόσμο – προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Όλα όσα θέλει να θίξει η ταινία βρίσκονται σε αυτό: η νιότη και η επανάσταση των ιδεών».

ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
HAPPY FAMILY
Σκηνοθεσία:
 Χόλγκερ Τάπε

Μια βόλτα στο πάρκο θα γίνει εφιάλτης για την οικογένεια Βάνσμαν, όταν όλα τα μέλη της θα μεταμορφωθούν σε τέρατα!

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ
MURDER ON THE ORIENT EXPRESS
Σκηνοθεσία:
 Κένεθ Μπράνα
Πρωταγωνιστούν: Τομ Μπέιτμαν, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τζόνι Ντεπ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν, Λούσι Μπόιντον, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο, Σεργκέι Πολούνιν

Το περίφημο Οριάν Εξπρές ταξιδεύει από την Κωνσταντινούπολη προς το Παρίσι. Όμως στα μέσα του ταξιδιού καθηλώνεται εξαιτίας μια πρωτοφανούς χιονοθύελλας. Ένας επιβάτης, ο Ράτσετ, ύποπτος για τη δολοφονία ενός κοριτσιού, βρίσκεται δολοφονημένος. Όμως στο τρένο έτυχα να ταξιδεύει ο διάσημος Ηρακλής Πουαρό ο οποίος και αναλαμβάνει να ανακαλύψει το δολοφόνο.

Το διάσημο αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθας Κρίστι, που γράφτηκε το 1934, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στην οθόνη. Η πρώτη ήταν το 1974 σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ.

SAW: LEGACY
JIGSAW
Σκηνοθεσία: 
Μάικλ και Πίτερ Σπίριγκ
Πρωταγωνιστούν: Κάλουμ Κιθ Ρένι, Κλε Μπένετ, Λόρα Βάντερβουρτ, Μπρίτανι Άλεν, Χάνα Έμιλι Άντερσον, Ματ Πάσμορ, Μαντέλα Βαν Πίμπλς, Πολ Μπραουνστάιν, Τζόσια Μπλακ

Μια σειρά φόνων οδηγεί την αστυνομία στο κυνήγι ενός δολοφόνου-φαντάσματος ο οποίος είναι νεκρός εδώ και μια δεκαετία.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα και κερδοφόρα horror franchises όλων των εποχών επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη,

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
KEDI
Σκηνοθεσία: 
Σαΐντα Τορούν

Επτά χαρακτήρες γατών κινηματογραφούνται στοην Κωνσταντινούπολη. Ένα γοητευτικό ντοκιμαντέρ με ηρωίδες τις γάτες στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες, στην Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο. Η ταινία έχει κερδίσει το θαυμασμό των θεατών όπου κι αν προβλήθηκε. Ένα διαφορετικό πορτρέτο της Πόλης, με ξεναγούς τις γάτες της!    

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)