to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 28.11.2018

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες να γυρίσουν την πλάτη σε όσους διασπείρουν μίσος»

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη την χώρα


Αναλυτικά η ανακοίνωση και η αφίσα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, παρατηρείται μια έξαρση μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων, που έχουν ως βασική πολιτική αιχμή την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το πλαίσιο των εν λόγω καταλήψεων αναπαράγει αιτήματα και λογικές με σαφή ακροδεξιό και φασιστικό χαρακτήρα. Οι εν λόγω καταλήψεις και κινητοποιήσεις είναι προφανές ότι δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι/ες δεν κλήθηκαν να συναποφασίσουν μέσα από τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, σχετικά με την αναγκαιότητα και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Η συνθηματολογία που αναπαράγεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, απηχεί σε συγκεκριμένες αντιλήψεις που είναι βγαλμένες από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας. Οι αντιλήψεις αυτές, ενώ προβάλλονται ως αντισυστημικές, μόνο αντισυστημικές δεν είναι. Ο φασισμός ιστορικά εξέφραζε πάντα το πιο σκληρό πρόσωπο του συστήματος. Ο φασισμός είναι που όπλισε το χέρι του Ρουπακιά, για να δολοφονήσει τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Ο φασισμός είναι που όπλισε το χέρι των δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα, που οργάνωσε την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Λίγες δεκαετίες πίσω, ήταν ο ντόπιος φασισμός που συνεργάστηκε με τους Ναζί κατακτητές και εναντιώθηκε σε όσους και όσες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Ήταν οι δυνάμεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, της Αριστεράς, που κράτησαν την αντίσταση και πάλεψαν για μια ελεύθερη και διαφορετική κοινωνία.

Η επιχειρηματολογία γύρω από το υποτιθέμενο ‘’ξεπούλημα’’ της Μακεδονίας, την οποία καλλιέργησαν συστηματικά στον δημόσιο λόγο η Χρυσή Αυγή και η Νέα Δημοκρατία, είναι απολύτως ψευδής. Η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει πλήρως την ακεραιότητα του ελληνικού τμήματος της Μακεδονίας, δίνοντας οριστική λύση σε ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, που έθρεψε τα προηγούμενα χρόνια τους εκατέρωθεν εθνικισμούς εις βάρος των δύο λαών. Ταυτόχρονα, η Συμφωνία ακυρώνει τις προσπάθειες της προηγούμενης ακροδεξιάς κυβέρνησης Γκρουέφσκι να καπηλευτεί την ελληνική ιστορική κληρονομιά.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια να γυρίσει την πλάτη σε όσους θέλουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να διασπείρουν το λόγο του μίσους και της ψεύτικης αγάπης για την πατρίδα. Η μαθητική κοινότητα πρέπει να σταθεί απέναντι στους πολιτικούς απογόνους των κατακτητών ναζί και των ταγματασφαλιτών που τους συνέδραμαν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα βρεθούν ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλη την χώρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)