to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 06.02.2015

πηγή: tospirto

Πολιτισμός

Οι καινούριες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συνεχίζει ως το τέλος της φετινής περιόδου με ενδιαφέρουσες προτάσεις.


Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του Βαγκνερικού αριστουργήματος «Τριστάνος και Ιζόλδη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει με άλλες ενδιαφέρουσες παραγωγές. Έτσι, ως το τέλος της φετινής περιόδου, πρόκειται να δούμε:  

* Σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου  -στην πρώτη του συνεργασία με την ΕΛΣ- τη δημοφιλή κάποτε, αλλά σπανίως παιζόμενη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον Πάπα!». Πρεμιέρα 14 Φεβρουάριου 2015. Με τους Ελενα Κελεσίδου και Βαγγέλη Χατζησίμο.

* Σε χορογραφία Αγγελικής Στελλάτου το μπαλέτο «Το χαμόγελο της Τζοκόντας», με τη θαυμάσια μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Πρεμιέρα 4 Μαρτίου. 

* Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία τού μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ του Μπρέγκεντς, Ντέιβιντ Πάουντνυ την όπερα του Λέος Γιάνατσεκ «Η πονηρή αλεπουδίτσα». Πρεμιέρα 28 Μαρτίου. Με τους Έλενα Κελεσίδη, Τζίνα Πούλου, Μίνα Πολυχρόνου, Σταμάτη Μπερή κ.ά.

* Το μπαλέτο «Σταχτοπούτα» σε μουσική του Γιόχαν Στράους υιού και χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα. Τα κοστούμια και τα σκηνικά υπογράφει ο Κριστιάν  Λακρουά (από παραγωγή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης). Πρεμιέρα 24 Απριλίου. 

* Τη διασημότερη όπερα του Βέρντι, την «Τραβιάτα», στη γνωστή σκηνοθεσία του Νίκου  Πετρόπουλου. Πρεμιέρα 15 Μαΐου. Στο ρόλο της Βιολέτας Βαλερί η Mυρτώ Παπαθανασίου και η Φραντσέσκα Ντόττο.

* Τέλος, 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αφιέρωμα στην ελληνικής καταγωγής υψίφωνο Τερέζα Στράτας, με τη συμμετοχή της Αλεξίας Βουλγαρίδου και της Μυρτώς Παπαθανασίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)