to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:58 | 03.01.2013

Κοινωνία

Οι επίγονοι του Ζήση Τσιριγκούλη δουλεύουν στην «Καθημερινή» με καλύτερο μισθό.

Ή όταν ο «Αυριανισμός» εκσυγχρονίζεται, φοράει γραβάντα και γίνεται «Καθημερινισμός».



Τι θα γίνει, βρε παιδιά; Να το κλείσω το κράνος ή θα θεωρηθώ παράνομος;


Για τους νεότερους εξ υμών, ο Ζήσης Τσιριγκούλης ήταν ένας αγνός διανοούμενος της δεκαετίας του '80, με μεγάλη αγάπη προς το σινεμά. Κάποια στιγμή, όπως όλοι οι σινεφίλ που αδυνατούν να ζήσουν από το χόμπι τους, άρχισε συνεργασία με την «Αυριανή». Την «Αυριανή», όμως, που τότε έλυνε και έδενε. Ο αγνός Ζήσης, λοιπόν, στο ρόλο του σχολιαστή της επικαιρότητας, μιας καθημερινότητας που εξελίσσεται μακριά από τη σφαίρα των ιδεών του και τον κύκλο των συμφερόντων του, πρότεινε να καταργηθούν τα κράνη των μοτοσικλετιστών, επειδή τέτοια φοράνε και οι τύποι που κάνουν ληστείες στις τράπεζες! Φανταστείτε για πόσο παλιά μιλάμε, δηλαδή!


Απ' το Μαξίμου φεύγω, να μην φοράω κράνος;


Φυσικά, κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τον αφελή Τσιριγκούλη. Το κράνος μόλις είχε καταστεί υποχρεωτικό. Κι εγώ είχα αγοράσει ένα πανάκριβο Uvex για να προστατεύει (σχεδόν) ό,τι είχα πολυτιμότερο. Όμως ο μεγάλος Ζήσης δεν ξεχάστηκε! Γι' αυτό φαίνεται, σήμερα, οι κ. Λακασάς και Κασιμάτης , συνομηλικοί μου περίπου και προφανώς επηρεασμένοι από το Ζήση, επιτίθενται στον Πάνο το Σκουρλέτη επειδή χαρακτήρισε «κουραφέξαλα» τα ευρήματα της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, σχολιάζοντάς τα ως πράγματα που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Όσον αφορά τον κ. Λακασά δεν ξέρω αλλά θυμάμαι σίγουρα τον κ. Κασιμάτη να φορά ένα πανάκριβο κράνος όποτε ανέβαινε στην καταπληκτική BMW RG 1150 GS, έξω από τα γραφεία της Μιχαλακοπούλου. Εγώ δούλευα τότε στο απέναντι ζαχαροπλαστείο και του πούλαγα σού-α-λα-κρεμ για το σπίτι. Ίσως, πάλι, να σιχάθηκε τα κράνη, συμμεριζόμενος τη λαϊκή δοξασία ότι προκαλούν τριχόπτωση.


Για τα άδεια μπουκάλια, πάλι να το πούμε, δεν αποτελούν τεκμήριο παρά μόνο ανοικοκυροσύνης. Αν ήταν γεμάτα με βενζίνη, ναι, να το συζητάγαμε. Και μάσκες αντιασφυξιογόνες, σαν κι αυτές που πουλιούνται 45€ στα χρωματοπωλεία όλης της επικράτειας, πολλά σπίτια έχουν, άν και σίγουρα όχι τα δικά τους, καθώς αυτοί δεν κατεβαίνουν σε πλατείες και διαδηλώσεις. Και με το δίκιο τους! Δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται «αγανακτισμένοι».


Όσο για τα λοστάρια, κι αυτά έχουν χρησιμεύσει ουκ ολίγες φορές, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που διάφοροι χρυσαυγίτες πλησίαζαν την ΑΣΟΕΕ, όπως συνέβαινε συχνά. Κι άλλωστε, πώς τα λοστάρια, στα χέρια ας πούμε του ΚΚΕ, αποτελούν αντικείμενο επαίνων απ' τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ενώ αποτελούν αντικείμενο κατακραυγής όταν βρεθούν με μαύρες σημαίες (κι ας τα χρεώνουν στο Σύριζα) σε κάποια πανεπιστημιακά υπόγεια; Επιπλέον, για τα «στέκια» των πανεπιστημιακών κτιρίων, όλες οι νεολαίες έχουν. Απλώς η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ τα χρησιμοποιούν για να οργανώνει εκδρομές στη Μύκονο, πάρτι με φωτομοντέλα και πιέσεις στους καθηγητές να περάσουν τους δικούς τους. 


Αν κρίνουμε, όμως, από τις φωτογραφίες που η ίδια η αστυνομία δημοσίευσε , μεταξύ των ευρημάτων υπάρχει και ένας ραδιοφωνικός πομπός. Και γι' αυτόν δεν είπαν κουβέντα. Καμία κουβέντα! Και είχαν δίκιο. Δεν επιτρέπεται ραδιοπειρατεία στις ίδιες συχνότητες που ανενόχλητο λυμαίνεται δωρεάν το αφεντικό τους.




Π.Σ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)