to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 27.09.2018

Κοινωνία

Ο «Ξενοφών» έφερε προβλήματα - Πολύ μεγάλη η πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σε κλοιό κακοκαιρίας μέχρι και την Κυριακή - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία.

 Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

 όγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι εξαιρετικά ισχυροί. Κλειστά θα μείνουν σημερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία του νησιού.

Κλειστά και όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίεςλόγω πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Γλύφα Φθιώτιδας-Αγιόκαμπος, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη,Κέρκυρα-Λευκίμμη. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου.

Στο μεταξύ στο λιμάνι της Αίγινας με τη βοήθεια ρυμουλκού, οδηγήθηκε χθες ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και κοπής του ιστίου του στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Σαλαμίνας. Στο σημείο όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ έσπευσε ρυμουλκό, φορτηγό πλοίο και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, από χθες το πρωί έως αυτή την ώρα, περισσότερες από 350 κλήσεις, από την περιοχή της Αττικής, για πτώσεις δένδρων ή απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων, λόγω των δυνατών ανέμων στο λεκανοπέδιο.

Βυθίσεις σκαφών σημειώθηκαν σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1.800 μέτρων. Ειδικότερα, στα λευκά «ντύθηκαν» οι κορυφές του Ολύμπου, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Πληροφορίες: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)