to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:13 | 21.03.2019

Κοινωνία

Ο Α. Ξανθός στα εγκαίνια ΤΟΜΥ στην Κω: Δεν κόβουμε κορδέλες σε άδειο κτήριο, εγκαινιάζουμε κάτι το οποίο ήδη λειτουργεί

Εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ (Τοπικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας) της Κω στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ πραγματοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό


Τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ (Τοπικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας) Κω στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο μεσημέρι από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα ξανθό, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού, του Αναπληρωτή ΓΓ ΠΦΥ του Υπ. Υγείας Στ. Βαρδαρού, του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Γ. Αντύπα, του Διοικητή του Νοσοκομείου Κω Ν. Γεωργαντή, των Βουλευτών Δ. Γάκη και Η. Καματερού, του Επάρχου Κω Γ. Χαλκιδιού, του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση, του Δημάρχου Νισύρου Χρ. Κορωναίου, του Υποψήφιου Δημάρχου Θ. Νικηταρά, του Αν. Επικ. του Οράματος + Δράση Γ. Φραγκούλη και του Σ. Πη, της Προέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΤΟΜΥ, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ Κω.

Χαιρετισμό απεύθυναν από το Υπ. Ναυτιλίας, ο Ν. Σαντορινιός, ο Αναπληρωτής ΓΓ ΠΦΥ του Υπ. Υγείας Στ. Βαρδαρός, ο Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Γ. Αντύπα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου για τις νέες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και τις προσπάθειες που γίνονται συνολικά για την αναβάθμιση των δομών υγείας και του νοσοκομείου στο νησί.

Ο κ. Αντύπας (με υπενθύμιση του κ. Καματερού) αναφέρθηκε στηνίδρυση ΤΟΜΥ σύντομα και στην Κάλυμνο.

Στην συνέχεια -λόγω περιορισμένου χρόνου μιας και έπρεπε να αναχωρήσουν για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή αργά το μεσημέρι- ο κ. Γεωργαντής ως οικοδεσπότης έδωσε το λόγο στον Υπουργό, όμως παρενέβη ο Δήμαρχος Κω ζητώντας μόνο για δύο λεπτά να πει κάτι (τότε ο Η. Καματερός αντέτεινε ότι αναγκαστικά θα πάρουν το λόγο και οι Βουλευτές).

Ο Υπουργός Α. Ξανθός ανέφερε συνοπτικά τα παρακάτω:

«120 νέες δομές σε περίοδο κρίσης. Δεν κόβουμε κορδέλες σε άδειο κτήριο. Εγκαινιάζουμε κάτι το οποίο ήδη λειτουργεί.

Επισκεφτήκαμε τη μονάδα υγείας στην Αντιμάχεια, κάναμε μια διεξοδική συζήτηση δύο ώρες με το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Δίνουμε προοπτικής καλύτερης λειτουργίας, που μπορεί να προσελκύσει ανθρώπινο δυναμικό. Δέσμη κινήτρων για γιατρούς. Μεγάλη πρόκληση η επαναφορά νέων γιατρών που έχουν φύγει στο εξωτερικό

Χωροθέτηση-μελέτη-γρήγορη διαφσάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων για να πάμε σε ένα σύγχρονο και αξιοπρεπές Νοσοκομείο για το νησί αυτό. Για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. 1,7 εκ. μου είπαν και πραγματικά εντυπωσιάστικα. Η εξωτερική εικόνα του Νοσοκομείου προσβάλλει αλλά η εσωτερική προσπάθεια των εργαζομένων ανταμοίβει. Ένα έργο αξιοπρεπέστατο, υψηλού επιπέδου και μάλιστα διαρκώς βελτιούμενο. Κι εκεί έχουμε θετικά βήματα.

Έχουμε μετά από 11 χρόνια Παιδίατρο, σιγά-σιγά θα έρθει κι άλλος. Ακούμε με ευαισθησία αυτά τα οποία εκφράζει η τοπική κοινωνία και που με συγκινητιό τρόπο εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος. Είμαστε εδώ όχι για να πατήσουμε ένα κουμπί και να λυθούν τα προβλήματα ως διά μαγείας. Οι επισκέψεις των Υπουργών είναι σημαντικές για να έχουν την πραγματική εικόνα και να βοηθηθούν στο σχεδιασμό. Δεν είμαστε εδώ για να λέμε μεγάλα λόγια, ούτε να υποσχόμαστε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Τις προτεραιότητες όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τα βάλουμε σε μια σειρά».

Και η παρέμβαση-πρόταση του Δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση: «Τολμήστε να προχωρήσουμε στο νέο Νοσοκομείο Κω. Ο Δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα και άνεση να βοηθήσει και στις μελέτες και την κατασκευή. Είμαστε εδώ μην διστάσετε να μας ζητήσετε όπου χρειαστεί τη βοήθειά μας…»

Αμέσως μετά το κόψιμο της κορδέλας, ο Υπουργός κ. Ξανθός περιηγήθηκε στους χώρους της ΤΟΜΥ και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους Ιατρούς Ν. Χνουφ και Τ. Κουτσουράδη.

πηγή: www.aegeanews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)