to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο «τραμπισμός» Πατούλη και το χρέος μας για την Αττική

Εδώ και ένα χρόνο, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που εκ των πραγμάτων πλέον οδηγεί σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αυτές οι εκλογές -σε όλα τα επίπεδα- είναι κρίσιμες. Η ψήφος κάθε δημοκρατικού, ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη είναι μια κρίσιμη απόφαση για το δικό του παρόν και μέλλον, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας.


Εδώ και ένα χρόνο, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που εκ των πραγμάτων πλέον οδηγεί σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Αυτές οι εκλογές -σε όλα τα επίπεδα- είναι κρίσιμες. Η ψήφος κάθε δημοκρατικού, ενεργού και σκεπτόμενου πολίτη είναι μια κρίσιμη απόφαση για το δικό του παρόν και μέλλον, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτεύτηκε με έπαρση, αλαζονεία και πολιτικές που διεύρυναν τις ανισότητες και έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους. «Η κυβέρνηση των αρίστων» καταλήγει ως «κυβέρνηση των κοριών», αφού διέλυσε και διέσυρε τους θεσμούς. Στόχος και θύμα αυτής της κυβερνητικής θεσμικής εκτροπής, από το 2019, υπήρξε και ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης που υποβαθμίστηκε συνειδητά με την διά νόμου και εκ των υστέρων κατάργηση της λαϊκής ετυμηγορίας σε δήμους και περιφέρειες, που έτσι έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις κομματικών φίλων και κολλητών.

Οι παράνομες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση οδήγησαν στην αλλοίωση των οργάνων και μέσω πλασματικών πλειοψηφιών σε δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, με διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, φαυλοκρατία και κατάργηση των δημοκρατικών διαδικασιών σε όλα τα συμβούλια. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της λειτουργίας που έχουμε ευθύνη να ανατραπεί στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, είναι η «περίπτωση Πατούλη», η αντιδημοκρατική διοίκηση Πατούλη.

Η διοίκηση των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών. Των πανάκριβων δημοσίων σχέσεων, του φαίνεσθαι, των «κολλητών», των παρασυμβούλων και της καμαρίλας. Η διοίκηση-πρωταθλητής της αδιαφάνειας με αποφάσεις που έπληξαν στην καρδιά τη νομιμότητα και λειτούργησε υπέρ των λίγων και ισχυρών, στο Φαληρικό Δέλτα, στην Κρωπία, στην Αίγινα, στην Κινέτα, σε όλη την Αττική - και φυσικά στον ΕΣΔΝΑ. Η διοίκηση που υποβάθμισε, ευτέλισε και ουσιαστικά κατήργησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, επιλέγοντας να διοικήσει με ακροδεξιά δεκανίκια, αποστάτες και αλλοίωση συνειδήσεων, οδηγώντας σε εκφυλισμό και χρεοκοπία την Περιφέρεια Αττικής.

Η διοίκηση Πατούλη που ως κόπια της κυβέρνησης αντιμετώπισε την Περιφέρεια Αττικής ως ΛΑΦΥΡΟ και ιδιοκτησία της.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που ζούμε τέσσερα χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, οφείλουμε να αντιδράσουμε και αυτό το νόημα έχει η Εκδήλωση-Πρωτοβουλία «για τη σύγκλιση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων στην Περιφέρεια Αττικής» που οργανώνουμε την Κυριακή 2 Απριλίου, στο Αλσος του Πεδίου Αρεως.

Η πρωτοβουλία μας αυτή είναι μια κίνηση ευθύνης και χρέους απέναντι στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες της Αττικής, όπου κι αν ανήκουν, γιατί μας ενώνουν κοινές αγωνίες για πραγματικές λύσεις που θα αλλάξουν τις ζωές των παιδιών μας προς το καλύτερο.

Ο ιδιότυπος «τραμπισμός» που επέβαλε ο κ. Πατούλης στην Αττική πρέπει να λάβει τέλος. Η παράταξη Πατούλη, που διέλυσε και διασύρει καθημερινά την Περιφέρεια Αττικής, πρέπει να φύγει και θα φύγει με τη σύγκλιση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε ένα κοινό ενωτικό ψηφοδέλτιο, με ένα μακρόπνοο σχέδιο για μια Αττική που θα αξίζει να ζούμε. Με τη νίκη από τον α’ γύρο στις περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023.

* Πρώην αντιπεριφερειάρχης, νυν περιφερειακός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ζωής»
** Πρώην αντιπεριφερειάρχης, νυν περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)