to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 17.10.2015

πηγή: enikos.gr

Οικονομία

Ο Τρ. Αλεξιάδης για ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τέλη κυκλοφορίας και φοροδιαφυγή (βίντεο)

«Ο ΦΠΑ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά με συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές που εξετάζουμε»


Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα αντικατασταθεί από συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», μίλησε για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τα τέλη κυκλοφορίας, τη μικρή και μεγάλη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ΦΠΑ στην ιδιωτική κατεύθυνση. «Υπάρχει σαφής πολιτική κατεύθυνση» τόνισε ο αναπληρωτής, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.

«Ο ΦΠΑ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά με συγκεκριμένα, σταθερά φορολογικά μέτρα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές που εξετάζουμε.

Τέλη κυκλοφορίας

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι θα υπάρξει μετατόπιση των βαρών από τα μικρά και φθηνά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά. «Αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις» διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι θα ελαφρυνθούν οι κάτοχοι φθηνών αυτοκινήτων.

«Μέσα στο 2016, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές, ώστε να κάνουμε το σύστημα πιο δίκαιο» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός, παραδεχόμενος ότι το τρέχον σύστημα τελών κυκλοφορίας περιέχει λάθος παραδοχές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, εξήγησε ότι οι επιβαρύνσεις θα πρέπει να είναι πιο φιλικές, προκειμένου να καθίσταται πληρωτέο το επίμαχο πρόστιμο. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής» ξεκαθάρισε παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Δείτε το απόσπασμα:

ΜΕΡΟΣ 1ο  

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3o

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)