to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 07.06.2015

Πολιτική

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξελέγη σήμερα ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Υποψήφιοι για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ήταν η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Βαγγέλης Ιντζίδης και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης


«Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος αμέσως μετά την εκλογή του. «Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξή μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα» τόνισε στην συνέχεια ενώ πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς» και σημείωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «στόχος παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά».

Παράλληλα, ο κ.Θεοχαρόπουλος συνεχάρη τους συνυποψήφιους του και ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του προέδρου.

Το συγχαρητήριο μήνυμα της Μαρία Γιαννακάκη:

 

Περισσότερα σε λίγο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)