to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο σύγχρονος θατσερισμός και η αριστερά του 21ου αιώνα

Η σύμβαση για το Ελληνικό αλλάζει. Όχι για να γίνει πιο γρήγορα η επένδυση , αλλά για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Λάτση.


Στους Καναδούς επενδυτές στην Χαλκιδική υπόσχεται ότι  θα αρθούν τα εμπόδια για περιβαντολογική προστασία ώστε γρήγορα να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Πολάκη δεν κάνει για να ξεχαστούν τα 21  τεράστια σκάνδαλα στο χώρο του ΚΕΕΛΠΝΟ ευελπιστώντας στο κουκούλωμά τους, μαζί με αυτό της NOVARTIS.  Την ίδια στιγμή θωρακίζει τις αντιλαικές επιλογές του στήνοντας ένα υπέρ-συγκεντρωτικό μόρφωμα που θα ζήλευε και ο Λουδοβίκος 1 4ος Το επιτελικό κράτος είναι η αποθέωση  του βοναπαρτισμού.  Ο λόγος  για τον  «φωστήρα» της κανονικότητας. Τον  Κυρ. Μητσοτάκη. Όπως είχαμε σημειώσει σε προηγούμενα άρθρα ο ΣΕΒ, οι ελίτ του κεφαλαίου κάνουν πάρτι. Η ταξική πολιτική της ΝΔ ξεδιπλώνεται από τις πρώτες ακόμη μέρες. Και όμως ο Κυριάκος και η ηγεσία της ΝΔ δεν φοβούνται τις λαικές αντιδράσεις. Συνεχίζουν και θα συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους. Δεν φοβούνται γιατί ποντάρουν στο πέπλο σιωπής για τα αντιλαικά έργα τους που έχουν στήσει οι βαρόνοι της ενημέρωσης. Στα κανάλια , τις εφημερίδες και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν τα μαύρο γίνεται άσπρο.  Μαρινάκηδες και Αλαφούζοι δίνουν τα ρέστα τους.

Η προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής . Την γνωρίσαμε προεκλογικά. Την ζούμε μετεκλογικά με μία ΕΡΤ που προστίθεται στην φαρέτρα της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας και  που στο πολιτικό της σκέλος μετατρέπεται σε ντουντούκα του πρωθυπουργικού γραφείου και με ορισμένους δημοσιογράφους της να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως για να εξασφαλίσουν την θέση τους. Τέτοια υποστήριξη από την συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης δεν απόλαυσε καμία κυβέρνηση από την μεταπολίτευση. Ούτε καν οι κυβερνήσεις Σημίτη.  Όμως ο στόχος δεν είναι μόνο  η εδραίωση του αντιλαικού έργου της κυβέρνησης , στις συνειδήσεις των πολιτών.  Είναι και η κατεδάφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερά να μην σηκώσει ποτέ κεφάλι.


Όμως ότι και να κάνουν , στο κλουβί της προπαγάνδας οι πολίτες δεν θα μπουν. Οι υποσχέσεις που έχει δώσει ο Κυριάκος στην αριστοκρατία του πλούτου είναι πάρα πολλές. Ελάχιστες έχει υλοποιήσει. Ο θατσερισμός έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η λαική αντίδραση θα είναι τέτοια που κανένας Μαρινάκης ή Αλαφούζος δεν θα μπορέσει να ανακόψει. 
Πρόκειται για αντίδραση  που είναι σίγουρο ότι θα ξεσπάσει . Το ζητούμενο είναι αυτή να εκφραστεί πολιτικά με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ της μόνης δύναμης που μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση.  Από την άποψη αυτή ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σύγχρονη αριστερά είναι εκ των ουκ άνευ. Μία Αριστερά που δεν συμμαχεί αλλά εντάσσει στους κόλπους της σοσιαλδημοκράτες, ριζοσπάστες, αριστερούς,  αλλά και  δημοκράτες πολίτες  είναι το μείζον.  Η δημιουργία δηλαδή ενός νέου πολιτικού υποκειμένου , της Αριστεράς του 21ου αιώνα, με πρόταγμα την δημοκρατία και την προοδευτική διακυβέρνηση.  Αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα του μετασχηματισμού του  ΣΥΡΙΖΑ σε μία σύγχρονη αριστερά, τότε είναι σίγουρο ότι στην πορεία θα δούμε ένα νέο έργο. Την  «δεξιά παρένθεση». Είναι στο χέρι μας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)