to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 22.06.2017

Οικονομία

O Σόιμπλε δεν παραδέχεται δημόσια την αναγκαιότητα περικοπής του ελληνικού χρέους, στο τέλος όμως θα γίνει, εκτιμά ο εκπρόσωπος της ΚΟ του SPD

Ο εκπρόσωπος για θέματα προϋπολογισμού της ΚΟ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Γιοχάνες Καρς, καταλογίζει στον χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών ότι από το 2015 και μετά προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.


Ο εκπρόσωπος για θέματα προϋπολογισμού της ΚΟ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Γιοχάνες Καρς, καταλογίζει στον χριστιανοδημοκράτη υπουργό Οικονομικών ότι από το 2015 και μετά προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Εδώ και δύο χρόνια η στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτηρίζεται από ασάφεια, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle, και προσθέτει: Ενώ επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επειδή διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία, απορρίπτει συγχρόνως την εκτίμησή του για την αναγκαιότητα περικοπής του χρέους. Αποτέλεσμα αυτής της «αντίφασης» είναι ένας «σαθρός συμβιβασμός», αφού το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα χωρίς οικονομική συμμετοχή. 

Σύμφωνα με τον Γ. Καρς, ο οποίος εκφράζει τη δεξιά πτέρυγα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, το ζητούμενο είναι κατά πόσο «θέλουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ ή όχι» και σημειώνει: «Αν τη θέλουμε, τότε το Ταμείο έχει μιλήσει ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις -δηλαδή τη βιωσιμότητα του χρέους και την περικοπή του. Ο Σόιμπλε όμως φοβάται τη σχετική συζήτηση όπως ο διάβολος το λιβάνι. Θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε κάθε συζήτηση πριν από τις εκλογές. Δύο χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις ασάφειες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Στο τέλος όμως θα γίνει η περικοπή του χρέους. Θα ήταν όμως καλύτερα αν ήταν από την αρχή ειλικρινής.» Βέβαια, μια δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για το κούρεμα του χρέους δεν θα ήταν εύκολη, παραδέχεται ο Γιοχάνες Καρς. Προσθέτει ότι θα πρέπει επιτέλους να γίνει, ενώ εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι η αβεβαιότητα για το χρέος να διαρκέσει ως το καλοκαίρι του 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)