to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:51 | 17.02.2024

Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την πόλη οχυρό Αβντιίβκα

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη διοίκηση της πόλης Αβντιίβκα μετά την ουκρανική υποχώρηση. Δεκάδες οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες


Το βράδυ της Παρασκευής ο  Ουκρανός αρχιστράτηγος Αλεξάντερ Σύρσκι ανακοίνωσε την απόσυρση των ουκρανικών μονάδων από την πόλη Αβντιίβκα, ένα προάστιο της πόλης Ντονέσκ το οποίο είχε μετατραπεί σε οχυρό. Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ειπε ότι η υποχώρηση έγινε λόγω της έλλειψης επαρκούς βοήθειας από τη Δύση και την έλλειψη πυρομαχικών.

Σύμφωνα με τα Ρωσικά ΜΜΕ τα ρωσικά στρατεύματα εκκαθαρίζουν τις εναπομείναντες θέσεις ουκρανστην πόλη. Σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καταληφθεί και προχωράμε. «Έχουν απομείνει κάποιοι θύλακες αντίστασης, πρόκειται για ξεχωριστές μονάδες που, ίσως, ελλείψει επικοινωνίας δεν γνώριζαν ότι ήταν δυνατή η υποχώρηση <...>. Καθαρίζουμε το τμήμα της πόλης που είναι υπό τον έλεγχό μας και προχωράμε» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προωθούνται τώρα βαθιά μέσα στην κατοικημένη περιοχή της πόλης.

Μαχητής της ουκρανικής 3ης ταξιαρχίας εφόδου, δήλωσε ότι η μονάδα διατάχθηκε να εγκαταλείψει τους τραυματίες όταν αφηνε τις θέσεις της και ο δρόμος προς την πόλη είναι γεμάτος με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών. Ο ίδιος  επιβεβαίωσε νωρίτερα στο RIA Novosti ότι η AFU εγκατέλειπε χαοτικά τις θέσεις της στην Αβντέεβκα.

Την Παρασκευή, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ότι ο ουκρανικός στρατός ξεμένει από πυρομαχικά και άλλους κρίσιμους πόρους και βλέπουν την Αβντίεβκα ως προάγγελο νέων ηττών για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες είναι αναπόφευκτες χωρίς ανανεωμένη αμερικανική βοήθεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)