to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 02.09.2016

Διεθνή

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου στην Γερμανία ανησυχεί για την άνοδο του AfD

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Γιόζεφ Σούστερ χαρακτήρισε σήμερα "τρομακτική" την άνοδο των ποσοστών του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τη δύναμή του στις τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία την Κυριακή.


"Το βρίσκω τρομοκρατικό" είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Οι ψηφοφόροι δεν αντιλαμβάνονται ότι θα ψηφίσουν ένα κόμμα που δεν επιθυμεί να διαφοροποιηθεί από την ακροδεξιά", συνέχισε. Το AfD, η δημοτικότητα του οποίου αυξάνεται μετά την απόφαση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να υιοθετήσει μια πολιτική "ανοιχτών συνόρων" για τους πρόσφυγες, πριν από έναν χρόνο, "παρουσιάζει μόνο συνθήματα και δεν προτείνει καμία λύση", είπε ο Σούστερ.

Στις εκλογές της Κυριακής το AfD ενδέχεται να αναδειχτεί ακόμη και δεύτερη πολιτική δύναμη στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό 20-25%. Στο Βερολίνο, όπου θα διεξαχθούν εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου, το κόμμα αυτό συγκεντρώνει το 14% των ψήφων.

Τις τελευταίες ημέρες η καγκελάριος καλεί τους ψηφοφόρους να πάρουν αποστάσεις από τη λαϊκιστική ακροδεξιά. "Θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν κόμματα που προτείνουν λύσεις στα προβλήματα. Το AfD, κατά την άποψή μου, δεν ανήκει σ' αυτά", είπε σήμερα σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το AfD, που όταν ιδρύθηκε εμφανιζόταν ως ευρωφοβικό κόμμα, υιοθέτησε στο μεταξύ μια αντιισλαμική και αντιμεταναστευτική πολιτική, εκμεταλλευόμενο τους φόβους που προκάλεσε στη χώρα η άφιξη περισσότερων από 1 εκατομμύριο αιτούντων άσυλο το 2015

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)