to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:17 | 05.03.2017

Πολιτική

O Παναγιώτης Σπυρόπουλος νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω του Πρωτοδικείου Σερρών. Είναι 51 ετών, γεννήθηκε στον Προβατά Σερρών και αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ ασκεί τη δικηγορία από το 1996. Από το 2002 ως το 2005 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, όπου επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες του 2014. Από το 2006 μέχρι σήμερα έχει εκλεγεί τρεις φορές πρόεδρος του δ.σ. του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας των Δικηγόρων Σερρών (Λ.Ε.Α.Δ.Σ.).


   

 Εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και συμμετείχε σε διαφόρους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης των Σερρών (Εύξεινος Λέσχη Σερρών, Σύλλογος Πελοποννησίων Ν. Σερρών, Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων και στον Σερραϊκό Όμιλο Αντισφαίρισης ως Πρόεδρος). Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο 12 ετών.

Μετά την εκλογή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στη θέση του προέδρου, αντιπρόεδρος εξελέγη ο Στάθης Σαρηγιαννίδης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στη θέση του Στέλιου Βαλλιάνου. Σε σύνολο 69 ψήφων, ο κ. Σαρηγιαννίδης έλαβε 38, ενώ υπήρξαν 29 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα. Γραμματέας παραμένει ο Θανάσης Χειμώνας από τη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», ο οποίος σε σύνολο 69 ψηφισάντων έλαβε 37 ψήφους, ενώ υπήρξαν 30 λευκά και 2 άκυρα.

Μετά το πέρας των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του μέχρι το τέλος της θητείας, το 2019. Για την επιλογή του κ. Σπυρόπουλου για τη θέση του προέδρου, τόνισε: «Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την επιλογή της να προεδρεύσει του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας ένας περιφερειακός σύμβουλος από τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα, τις Σέρρες, αποδεικνύει στην πράξη ότι αντιμετωπίζει την Κεντρική Μακεδονία ως ενιαία γεωγραφική ενότητα και επενδύει στην ισόρροπη ανάπτυξη και στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των περιφερειακών ενοτήτων».

Μετά την εκλογή του προεδρείου, ξεκίνησε η διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Από τη διαδικασία απείχαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσία». Από τη συζήτηση αποχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Νίκος Χρυσομάλλης, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό της παράταξης από την επιτροπή.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)